Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netoksično oružje

Oružje indijske vojske: Najljuća papričica na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska vojska ima novo oružje protiv terorizma: najljuću papričicu na svijetu.

Nakon provođenja pokusa, vojska je odlučila najljuću papričicu na svijetu, 'bhut jolokiju', veličine palca, koristiti u izradi svojevrsnih plinskih bombi za omamljivanje protivnika. Ta je vrsta paprike 2007. službeno ušla u Guinessovu knjigu svjetskih rekorda kao najljući začin. Ona se uzgaja i koristi na sjeveroistoku Indije zbog svog okusa, te kao lijek za probleme sa želucem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pecite u vatrostalnoj posudi Zapečena junetina Slika nije dostupna Jednostavno i ukusno Složenac od šarana

'Bhut jolokia' ima više od milijun Scovilleovih jedinica, koje služe za mjerenje ljutine. Za usporedbu, klasični umak Tabasco ima od 2.500 do 5.000 Scovilleovih jedinica. 'To će definitivno biti učinkovito netoksično oružje jer njegov oštar miris može zagušiti teroriste i natjerati ih da izađu iz svojih skloništa', rekli su znanstvenici iz laboratorija indijskog ministarstva obrane. U tijeku su ispitivanja o mogućem korištenju 'bhut jolokije' u spreju za zaštitu žena od napadača. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene