Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indijska vojska ima novo oružje protiv terorizma: najljuću papričicu na svijetu.


Nakon provođenja pokusa, vojska je odlučila najljuću papričicu na svijetu, 'bhut jolokiju', veličine palca, koristiti u izradi svojevrsnih plinskih bombi za omamljivanje protivnika. Ta je vrsta paprike 2007. službeno ušla u Guinessovu knjigu svjetskih rekorda kao najljući začin. Ona se uzgaja i koristi na sjeveroistoku Indije zbog svog okusa, te kao lijek za probleme sa želucem.

Vezani članci Slika nije dostupna Ella je ljuta na Biebera, Severininog Milana, Pattinsona i Vladu RH Slika nije dostupna Ogorčena Scarlett uvjerena je da joj je Blake Lively 'otela' muža

'Bhut jolokia' ima više od milijun Scovilleovih jedinica, koje služe za mjerenje ljutine. Za usporedbu, klasični umak Tabasco ima od 2.500 do 5.000 Scovilleovih jedinica. 'To će definitivno biti učinkovito netoksično oružje jer njegov oštar miris može zagušiti teroriste i natjerati ih da izađu iz svojih skloništa', rekli su znanstvenici iz laboratorija indijskog ministarstva obrane. U tijeku su ispitivanja o mogućem korištenju 'bhut jolokije' u spreju za zaštitu žena od napadača. (Hina)