Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva oko 15-ak minuta.


Sastojci:

- 1000 g junetine
- 1 velika žlica maslaca
- 2 dl jušnog temeljca
- 150 g brašna
- 1,5 dl bijeloga vina
- 60 g bijelog sira (grabancijaša, feta)
- 100 g žutog sira (grojer, cheddar)
- 1 žlica kopra
- 1 svježa paprika
- papar
- sol

Priprema:

Vezani članci Rog paprika, ilustracija Hoćemo li ove godine i domaći ajvar plaćati - skuplje? "Godina je jedna od najtežih otkada smo u proizvodnji paprike..." Trikovi koji će vas pretvoriti u pravog roštilj znalca Zapratite ih za više recepata: HZJZ objavio upute za zdravo ljeto - i roštilj

Meso skuhajte, ohladite i narežite na rezance debljine oko 1,5 cm. Paprike operite, očistite i narežite na rezance ili kockice. Od brašna i maslaca napravite zapršku te u nju postupno dodajite vino i temeljac. U umak dodajte sol, papar i kopar te, neprestano miješajući, sačekajte da proključa. Zatim ga stavite sa strane da se malo ohladi. U vatrostalnu zdjelu stavite polovinu junetine, zatim polovinu paprika, umaka i sira, te taj postupak još jednom ponovite. Stavite peći.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju