Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Origami kondom

Ovo je kondom 'sljedeće generacije!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kondomi su jeftini, dostupni svima i vrlo učinkoviti kada se koriste na ispravan način. No, dizajner Danny Resnic radi na tri nove verzije kondoma koji bi po mnogočemu trebali biti bolji od postojćeg prezervativa od lateksa.

Veliki broj ljudi, kada se radi o zaštiti tijekom spolnog odnosa, koristi upravo kondome kako bi se zaštitili od spolnih bolesti, ali i neželjene trudnoće. Iako su funkcionalni, kondomi od lateksa nikad nisu smatrani 'seksi'. No, dizajner Danny Resnic se uhvatio u koštac s dizajniranjem kondoma za 'sljedeću generaciju', piše The Atlantic.

>>
Razbijen najveći lanac krivotvoritelja: Proizvodili nesterilizirane kondome

Većina kondoma izrađena je od tankog lateksa kako bi čovjek zaboravio da ga zapravo koristi. No, Origami kondom dizajniran je tako da je čovjek cijelo vrijeme svjestan da ga ima na sebi. Riječ je o kondomu koji se zbog svojih silikonskih nabora lakše stavlja od običnog kondoma. Upravo ti nabori stvaraju i ugodno trenje tijekom odnosa. Origami kondom je, naime, na bazi biokompatibilnog silikona koji se bolje se rasteže i čvršći je od postojećeg prezervativa od lateksa.

Dizajner Danny Resnic, koji je na projektu počeo raditi nakon što se zarazio HIV-om jer mu je tijekom spolnog odnosa pukao kondom, radi na čak tri vrste Origami kondoma. Riječ je o verziji za muškarce na kojem se još uvijek rade neke preinake, verziji za žene te specijalnom prezervativu koji je namijenjen isključivo za analni seks.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Opreza nikad dosta Sezona blagdana raj za provalnike, policija savjetuje: Obratite pozornost na desetak ključnih stvari Slika nije dostupna Alarmantni podaci U 2015. u Hrvatskoj rodilo je 1100 djevojaka mlađih od 19 godina, 226 ih je prekinulo trudnoću

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene