Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast

Oni 'surfaju' niz padine aktivnog vulkana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkan Cerro Negro u Nikaragvi posljednji je put eruptirao 1999. godine, ali i dalje je aktivan. No, to nimalo ne smeta grupi avanturista koji s njegova vrha 'surfaju' do dna.

Još 2005. godine menadžer hostela Darryn Webb iz Australije odlučio je isprobati svoje vještine boardanja na malo zahtjevnijem terenu u Nikaragvi. Tako je rođen novi sport', a turisti sada pohode obližnji grad Leon kako bi iskusili 'surfanje' niz padine vulkana.

Pročitajte i ovo Epicentar potresa na Havajima Muana Loa Najveći vulkan na svijetu pogodio potres, stanovnici uznemireni: "Jako nas je uzdrmalo. Zatresla su se sva stakla" Erupcija vulkana na Islandu Mnogi strahuju za budućnost VIDEO Satelitske snimke pokazuju kako se lava proširila po Islandu: "Mislim da je ovo kraj. Izgubili smo bitku"

 

Vulkan Cerro Negro nije privlačan samo boarderima. 2002. godine francuski student Eric Barone postavio je svjetski brzinski rekord - spustio se biciklom niz padine vulkana brzinom od 172 kilometra na sat. Potom se 'razbio' i slomio nekoliko rebara. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene