Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje diktatorovo skrovište

Oživljava se najintrigantniji bunker na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitlerov bunker osvojili su Rusi nedugo nakon što je Hitler počinio samoubojstvo, 30. travnja 1945., a dvije godine kasnije je do temelja uništen.

Njemački muzej posvećen povijesti špijunaže planira napraviti repliku bunkera u kojem je Adolf Hitler proveo zadnje dane svojeg života 1945. godine, javlja njemački portal The Local a prenosi Sputnik News.

Ingo Marsmann, voditelj muzeja, kazao je kako planiraju otvoriti centar s Hitlerovim bunkerom u gradu Oberhausenu u sjevernoj Njemačkoj. Originalno podzemno sklonište nalazilo se u Berlinu.

U muzejskom bunkeru planiraju napraviti replike pet soba u kojima je nacistički diktator živio posljednje dane, te sobe u kojima su boravili njegov tajnik i doktor, kao i sobe za radio prijenos. Na zidovima bunkera nalazili su se Hitlerovi portreti, a menadžment muzeja planira na zidove postaviti prazne okvire. Kažu kako sve ima edukativan cilj, a žele predočiti kako je bilo živjeti u skučenom i vlažnom podzemnom prostoru.

Pročitajte i ovo Berlinski prijestupnik Prekršio članak 185. Snimio ga radar iako nije prebrzo vozio: Sad mu prijeti novčana kazna Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

Proživjele su neopisive strahote, a onda su ih silovali osloboditelji

Muzej je već na isti način izradio repliku mjesta na kojem se skrivao Osama bin Laden. Imaju i rekvizite iz filmova Jamesa Bonda i kapu koju je nosio Fidel Castro.

Hitlerov bunker osvojili su Rusi nedugo nakon što je Hitler počinio samoubojstvo, 30. travnja 1945.. Bunker je uništen 1947. a na njegovom je mjestu napravljeno parkiralište. Ipak, 2006. postavljena je ploča s povijesnim činjenicama koje su vezane uz to mjesto.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene