Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moćan rezač

Nikad nećete pogoditi čim je prerezano ovo pecivo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko ste puta nožem rezali slatko pecivo ujutro, ne razmišljajući o sitnicama? A tek voće?

Umjesto prljanja noža, nereda, ljepljivih prstiju, u priloženom video prikazano je kako se pecivo može narezati bez imalo muke - vodenim rezačem. Radi se o industrijskom stroju koji reže materijale na način da pod pritiskom između 1.034 i 6.205 bara istiskuje tanki mlaz vode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koji propust Mi Hrvati! Propustili smo zaradu od 24 milijuna dolara Slika nije dostupna Prihod ide beskućnicima Najskuplji hot dog na svijetu - 2.300 dolara!

Pritom voda putuje brzinom triput većom od brzine zvuka kroz rupicu promjera svega 0,01 milimetar i reže kirurški precizno. Iz kanadske tvrtke Paprima, koja proizvodi takve rezače, ističu kako je njihov stroj odličan izbor za rezanje viskoznih, želatinastih i prehrambenih proizvoda koji sadrže više sastojaka.

Pecivo mu ne predstavlja baš nikakav problem, kao niti breskve, a moćan stroj lakoćom reže i linoleum. Jedini problem je što linoleum nije jestiv.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene