Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ahl je ispred kamera između dva javljanja vježbao glasnice tako što je pjevao operu i oponašao različite dijalekte, što ne bio osobit problem da u nastavku nije počeo iznositi uvredljive stavove.


Fredrik Ahl (43), jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Švedskoj i djelatnik televizijske postaje SVT, počinio je u srijedu kardinalnu grešku unatoč silnom iskustvu te ga sada ismijava, ali i napada tisuće ljudi.

Vezani članci Švedski premijer Stefan Lofven Švedski premijer podnio ostavku: "Ovo je najteža politička odluka koju sam donio" Koronavirus u Švedskoj, ilustracija I oni se pripremaju za ljeto: Produljuju radno vrijeme kafića, na nogometnim utakmicama do 500 ljudi...

Ahl je ispred uključenih kamera između dva javljanja vježbao glasnice tako što je pjevao operu i oponašao različite dijalekte, što ne bio osobit problem da u nastavku nije počeo iznositi neke vlastite stavove koji su mnogobrojne uvrijedili.

Tako je useljenike u Švedsku počastio rasističkim izrazom "kebabdžije", ali nije ostao dužan niti jednom dijelu sunarodnjaka jer je ustvrdio da je Eskilstuna grad u kojem nitko ne želi ostati.

"Žalim što sam to učinio. To je bilo užasno i ispričavam se", izjavio je u četvrtak Ahl, koji nije imao pojma da je došlo do tehničkih teškoća i da njegovom šou svjedoče gledatelji.

Hans Zetterberg, jedan od urednika te televizijske postaje, je za portal Expressen izjavio da još nije jasno što je pošlo po zlu unatoč provedenoj istrazi te je i sam ponudio gledateljima ispriku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook