Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Često se kaže da su svi veliki pisci i veliki šetači, no otkrili smo koje su još zanimljive navike imali pisci čija djela i dan danas oduševljavaju čitatelje.


Francuski pisac Viktor Hugo pisao je potpuno gol! Naime uvijek bi bio u kušnji da tokm pisanja izađe vani na neko druženje pa je to vrlo jednostavno riješio. Svom je sobaru dao svu odjeću da je ovaj sakrije tako da, i kada bi poželio ostaviti pisanje, to nije mogao.

Vezani članci Slika nije dostupna Koje su to vježbe koje čine čuda za kondiciju, a koje možemo raditi i u uredu? Slika nije dostupna Vozači u Hrvatskoj imaju jednu jako lošu naviku

Pitate se kako je Ernest Hemingway, uz omiljeni boks, lov na životinje, putovanja, ratne bitne i alkohol išta uspjevao napisati? Poznato je da bi ustajao u cik zore da bi mogao pisati, ali i da bi izbjegao vručine na Kubi, a hvalio se da piše 500 riječi na dan. Tako je bilo i dok je pisao roman 'Starac i more', a nakon cjelodnevnog pisanja počastio bi se mojitom koje mu je bilo omiljeno piće. Ili više njih.

Piti i pisati volio je i William Faulkner, dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Dok je pisao uživao je u whiskeyu, a neka od najpoznatijih djela su mu 'Buka i bijes' i 'Dok ležah na samrti'.

Truman Capote je uvijek pisao ležeći na svom kauču. 'Ne mogu da mislim ako nisam u ležećem položaju u krevetu ili n akauču s cigaretom ili kavom u ruci', rekao je genijalni pisac u jednom intervjuu 1957. godine. 'Tokom poslijepodneva prelazim s kave na čaj, a zatim na martini', dodao je Capote koji je svoje romane pisao rukom.

Rukom je pisao i Vladimir Nabokov. I to na posebnim karticama koje je obožavao jer je naknadno mogao kombinirati redoslijed poglavlja. Za pisanje je koristio olovke s gumicom, prenosi Flavorpill..

Honore de Balzac također je uživao u kavi za vrijeme pisanja. Pio je velike količine kave, a znao je pisati i po nekoliko dana bez prestanka.

Stephen King piše svakoga dana po deset stranica teksta. Baš svakoga dana. To vrlo vjerojatno i jedan od razloga zašto je i dan danas jedan od najplodonosnijih pisaca SAD-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju