Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako vi radite?

Utjecajni su i ne srame se ovih navika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često se kaže da su svi veliki pisci i veliki šetači, no otkrili smo koje su još zanimljive navike imali pisci čija djela i dan danas oduševljavaju čitatelje.

Francuski pisac Viktor Hugo pisao je potpuno gol! Naime uvijek bi bio u kušnji da tokm pisanja izađe vani na neko druženje pa je to vrlo jednostavno riješio. Svom je sobaru dao svu odjeću da je ovaj sakrije tako da, i kada bi poželio ostaviti pisanje, to nije mogao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIK PROBLEM UPOZORENJE IZ BRUXELLESA Hrvatska bi mogla ostati bez 475 milijuna eura Slika nije dostupna Stručnjak za Dnevnik Nove TV Koje su to vježbe koje čine čuda za kondiciju, a koje možemo raditi i u uredu?

Pitate se kako je Ernest Hemingway, uz omiljeni boks, lov na životinje, putovanja, ratne bitne i alkohol išta uspjevao napisati? Poznato je da bi ustajao u cik zore da bi mogao pisati, ali i da bi izbjegao vručine na Kubi, a hvalio se da piše 500 riječi na dan. Tako je bilo i dok je pisao roman 'Starac i more', a nakon cjelodnevnog pisanja počastio bi se mojitom koje mu je bilo omiljeno piće. Ili više njih.

Piti i pisati volio je i William Faulkner, dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Dok je pisao uživao je u whiskeyu, a neka od najpoznatijih djela su mu 'Buka i bijes' i 'Dok ležah na samrti'.

Truman Capote je uvijek pisao ležeći na svom kauču. 'Ne mogu da mislim ako nisam u ležećem položaju u krevetu ili n akauču s cigaretom ili kavom u ruci', rekao je genijalni pisac u jednom intervjuu 1957. godine. 'Tokom poslijepodneva prelazim s kave na čaj, a zatim na martini', dodao je Capote koji je svoje romane pisao rukom.

Rukom je pisao i Vladimir Nabokov. I to na posebnim karticama koje je obožavao jer je naknadno mogao kombinirati redoslijed poglavlja. Za pisanje je koristio olovke s gumicom, prenosi Flavorpill..

Honore de Balzac također je uživao u kavi za vrijeme pisanja. Pio je velike količine kave, a znao je pisati i po nekoliko dana bez prestanka.

Stephen King piše svakoga dana po deset stranica teksta. Baš svakoga dana. To vrlo vjerojatno i jedan od razloga zašto je i dan danas jedan od najplodonosnijih pisaca SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene