Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jordan Correa i njegova supruga imaju problem. Kako oboje rade puno radno vrijeme preko dana nemaju baš puno vremena za svog psa Darwina. Pogledajte kako su riješili problem.


Jordan, koji je radi kao inovator u Microsoftovom odjelu za robotiku, napravio je ono što bi napravio svaki čovjek koji zna ponešto o robotici i inženjeringu - napravio je teleprisutnog robota (teleprisutnost je virtualna prisutnost, tj. osjećaj prisutnosti na lokaciji udaljenoj od lokacije fizičke prisutnosti), tj. 'surogat prijatelja' kojeg je nazvao DarwinBot, a s kojim može upravljati dok je na poslu i tako se igrati sa svojim psom ili hraniti ga. 

Vezani članci Pas (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Najslađi video: Pas danima ispred bolnice čekao vlasnika. Odbijao otići bez njega Belgijski ovčar, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Otrovana Alis, belgijska ovčarka koja je spašavala ljude u Petrinji nakon potresa: ''Umrla mi je u naručju...''

Jordan je u robora ugradio nekoliko alata, igrica i zvučnike kako bi Darwin mogao čuti njegov glas. Uz pomoć PC-a, Skypea i web kamere Jordan se može družiti s Darwinom i preko dana dok nije kod kuće. U DarwinBot je ugrađen i Microsoftov Kinect sustav koji koristi kamere koje prepoznaju kretnje korisnika a njime upravlja preko interneta putem upravljačkog uređaja Xbox 360.

Iako je teško povjerovati u to da ova kotrljajuća hrpa žica i kamera može privući pseću pažnju ili da je se pas neće prestraviti, Darwinu se sviđa i lijepo se igra s DarwinBotom - dođe kad ga se pozove, donese lopticu i sluša osnovne komande.