Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko je dana jedan medo lutao ulicama grada Duarte u SAD-u. Sve to vrijeme uspješno je zaobilazio lovočuvare, a onda se dogodio neočekivan obrat.


Oko 70 kilograma težak medvjed viđen je prije nekoliko dana u jednoj garaži u Duartu u Kaliforniji. Nakon što je otišao iz garaže, stanovnici grada vidjeli su ga na još nekoliko lokacija, ali svaki bi put uspio otići prije nego bi došli lovočuvari.

Vezani članci Planinari snimili medvjeda Neobičan susret splitskih planinara: "Vidi, medo... Evo ga, prema nama ide" Medo koji je zaspao na polici ormara (Screenshot: Facebook/Missoula County Sheriff\'s Office) Medo provalio u kuću, napravio potpuni nered pa zaspao na polici ormara

A onda je samo odjednom došetao pred njih. 'Medvjed je doslovno došao pred lovočuvare i kad ih je vidio, skočio je u grm', ispričao je Andrew Hughman iz kalifornijskog državnog ureda za ribarstvo i lovočuvarstvo.

>> 'Mama, medvjed nam je u bazenu'

Lovočuvari su ga pogodili injekcijom u kojoj je bilo sredstvo za smirenje te su ga odveli na pregled. Nakon što su ga čipirali i dodijelili mu nadzorni broj, pušten je u divljinu.

Na snimci se vidi kako mu lovočuvar daje vodu te kako je tek nakon što je došao svijesti, još malo nesiguran na šapama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.