Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarne nesreće

Nećete vjerovati što su preživjeli ovi ljudi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su ljudi preživjeli prilično bizarne nesreće, no ono što su preživjeli ovi ljudi, nećete vjerovati.

Preživjela u ledenom potoku

Pročitajte i ovo Na Staroj zagorskoj nesreće su učestale učestale nesreće Vozači, oprez! Kamere za nadzor brzine stižu na jednu od najopasnijih cesta u Hrvatskoj: "Statistika mrtvih je neumoljiva" Slika nije dostupna Foto: Bizarne prometne nesreće

Šveđanka Anna Bagenholm 2009. godine doživjela je tešku nesreću na skijanju. Spuštajući se po snježnoj padini, naletjela je na led i završila u zaleđenom potoku. Iz leda su joj virila samo stopala, a do kisika je došla isključivo zahvaljujući maloj rupi između leda i vode. U ovim nevjerojatnim uvjetima izdržala je 40 minuta, no spasilačkoj službi je trebalo dvostruko više vremena da je izvuku, piše Cracked.com.

Nakon što su njeno, naizgled, beživotno tijelo izvukli iz vode prevezli su je u lokalnu bolnicu. Anna nije imala pulsa, a tjelesna temperatura je pala na svega 13 stupnjeva Celzijevih. Unatoč tome liječnici su je priključili na aparat srce-pluća kako bi je uspjeli zagrijati dovoljno da je proglase mrtvom. Tri sata kasnije Annino je srce ponovno počelo kucati. No, liječnici su smatrali kako je njen mozak mrtav, ali Anna ih je opet iznenadila. Izgleda da se njen mozak onih 40 minuta koliko je bila pri svijesti u ledenom potoku pripremao za neku vrstu hibernacije zbog čega je uspio preživjeti i bez kisika. Anna je danas potpuno zdrava.

Muškarac kojeg su doslovce odgojili vukovi

Djetinjstvo Španjolca Marcosa Rodrigueza Pantoje bilo je, u najmanju ruku, teško. Svakodnevno je trpio zlostavljanje kod kuće, a sa sedam godina otac ga je prodao lokalnom pastiru. Pastir je uskoro umro te je Marcos ostao sam. Odlučio je napustiti pastirovu kuću i preselio se u obližnju pećinu gdje je preživljavao hraneći se sirovim mesom životinja koje bi sam zatukao kamenom.

U tu je pećinu uskoro došao čopor vukova koji bi Marcosa, u svakom drugom slučaju, napao i pojeo za večeru, no njegove su ih sposobnosti lova impresionirale te su ga primili u čopor kao jednakog sebi. Tako je živio čak 12 godina sve dok ga nije pronašla španjolska vojska 1965. godine i vratila u civilizaciju.

>> Osim Titanica preživjela još dva potonuća brodova

Muškarac kojem je bušilica probila lubanju

Prije devet godina građevinski radnik iz Kalifornije Ron Hunt radio je na jednom gradilištu pri čemu je pao s ljestava na veliku industrijsku bušilicu. Bušilica mu je ušla kroz desno oko i izašla na drugu stranu lubanje. Hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu kirurški odstranili bušilicu iz glave. Tijekom operacije Ron je zbijao šale s liječnicima i tako dokazao da nema štete na mozgu. Naime, bušilica je prilikom ulaska u njegovu lubanju nekako pomaknula mozak umjesto da ga probije, tako da Ron prilično dobro prošao s obzirom na bizarnost nesreće koju je doživio.

Najveći problem su mu naknadno zadali bolnički troškovi koje nije mogao platiti, budući da nije imao zdravstveno osiguranje.

Preživio u pustinji sa slomljenim nogama

Greg Rasmussen britanski je biolog čiji se zrakoplov 2003. godine srušio u pustinji Kalahari. U nesreći su mu slomljene sve kosti u obje noge, pokvario mu se radio u zrakoplovu te nije imao ni kapi vode. Otpuzao je do prvog drveta kako bi potražio zaklon od vrućine, a u blizini su ga čekala dva strvinara. Kada su shvatili da on ipak neće pasti mrtav i servirati se njima srebrnom pladnju, otišli su. No, nakon strvinara prijetnju su mu predstavljale horde slonova, lavova i ostalih životinja Kalaharija. Greg je otpuzao do svog srušenog zrakoplova i počeo udarati po metalu. Uhvatio je određeni ritam i shvatio da time tjera divlje životinje. Nastavio je s bubnjanjem sve dok ga iz zraka nije zamijetio drugi pilot. On ga je prevezao do bolnice, a tamo je bio podvrgnut stotinjak operacija kako bi mu se vratila minimalna funkcija u noge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene