Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svega se dobro sjeća

Osim Titanica preživjela još dva potonuća brodova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najimpresivnijih priča s Titanica zasigurno je ona o Violet Jessop, medicinskoj sestri koja je osim potonuća Titanica preživjela još dva potonuća brodova.

Violet je rođena u Argentini u siromašnoj obitelji irskih imigranata, te je kao djevojčica jedva preživjela tuberkulozu unatoč lošim prognozama liječnika. Nakon što joj je otac preminuo, cijela se obitelj preselila u Veliku Britaniju gdje je krenula u katoličku školu.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura Provjereno: Nedjeljka Todorović - 7 Donosi Provjereno Nena je svojim pacijentima i najbolja prijateljica, a sama se bori protiv karcinoma: "I ponovo da se rodim bila bih to što jesam - seoska sestra!''

1912. godine zaposlila se na Titanicu i bila jedna od članova posade koji su nadgledali ukrcavanje na čamce na spašavanje nakon što je Titanic udario u ledenjak. Nakon što je pomogla većini da uđu u čamce, i ona je ušla u jedan, te joj je netko dao djetešce u ruke da se brine o njemu. Nakon što su došli na Carpathiju koja je primila sve putnike iz Titanicovih čamaca za spašavanje, neka joj je žena uzela djetešce iz ruku i otišla bez riječi, piše Titanicuniverse.com.

>> Američki tinejdžeri u šoku: Titanic je bio stvaran?!

Tijekom Drugog svjetskog rata Violet je radila u britanskom Crvenom križu, te se ukrcala na brod Britannic koji je u Egejskom moru naletio na minu i potonuo. Dok je brod tonuo, Violet je iskočila iz čamca za spašavanje kako ju ne bi povukli propeleri Britannica, no ipak ju sila povukla ispod površine vode, te je udarila glavom u pramac broda, no na sreću spasili su ju ljudi iz drugog čamca za spašavanje.

Prije Titanica i Britannica, Violet je radila i na brodu Olympic koji je umalo potonuo nakon što se sudario s vojnim brodom HMS Hawke.

Nekoliko godina nakon umirovljenja Violet je zaprimila jedan telefonski poziv u kojem ju je neka žena upitala je li ona možda spasila neko dijete s Titanica. Violet je odgovorila kako jest, a žena s druge strane slušalice samo se nasmijala, rekla 'ja sam to dijete' i spustila slušalicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene