Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od najimpresivnijih priča s Titanica zasigurno je ona o Violet Jessop, medicinskoj sestri koja je osim potonuća Titanica preživjela još dva potonuća brodova.


Violet je rođena u Argentini u siromašnoj obitelji irskih imigranata, te je kao djevojčica jedva preživjela tuberkulozu unatoč lošim prognozama liječnika. Nakon što joj je otac preminuo, cijela se obitelj preselila u Veliku Britaniju gdje je krenula u katoličku školu.

Vezani članci Pogled medicinske sestre koja nosi zaštitno odijelo Društvenim mrežama širi se fotografija koja prikazuje kako izgleda pogled medicinske sestre ispod zaštitne opreme Alyssa Harmes Medicinska sestra pokazala svoju pustolovnu i vragolastu stranu pa osvojila još više simpatizera

1912. godine zaposlila se na Titanicu i bila jedna od članova posade koji su nadgledali ukrcavanje na čamce na spašavanje nakon što je Titanic udario u ledenjak. Nakon što je pomogla većini da uđu u čamce, i ona je ušla u jedan, te joj je netko dao djetešce u ruke da se brine o njemu. Nakon što su došli na Carpathiju koja je primila sve putnike iz Titanicovih čamaca za spašavanje, neka joj je žena uzela djetešce iz ruku i otišla bez riječi, piše Titanicuniverse.com.

>> Američki tinejdžeri u šoku: Titanic je bio stvaran?!

Tijekom Drugog svjetskog rata Violet je radila u britanskom Crvenom križu, te se ukrcala na brod Britannic koji je u Egejskom moru naletio na minu i potonuo. Dok je brod tonuo, Violet je iskočila iz čamca za spašavanje kako ju ne bi povukli propeleri Britannica, no ipak ju sila povukla ispod površine vode, te je udarila glavom u pramac broda, no na sreću spasili su ju ljudi iz drugog čamca za spašavanje.

Prije Titanica i Britannica, Violet je radila i na brodu Olympic koji je umalo potonuo nakon što se sudario s vojnim brodom HMS Hawke.

Nekoliko godina nakon umirovljenja Violet je zaprimila jedan telefonski poziv u kojem ju je neka žena upitala je li ona možda spasila neko dijete s Titanica. Violet je odgovorila kako jest, a žena s druge strane slušalice samo se nasmijala, rekla 'ja sam to dijete' i spustila slušalicu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.