Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proglašenje pobjednika 2. natječaj za kratku priču održat će se u srijedu, 15. listopada s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Samobor.


Završen je 2. natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor na koji je pristiglo čak 127 uradaka mladih kreativaca iz cijele Hrvatske.

Vezani članci Samobor - 2 Nadomak Zagrebu i okružen zelenilom, ovaj grad san je mnogih, ali ima i problema: "Dovoljno smo mali da bismo bili veliki, ali i dovoljno veliki da bismo bili mali" Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina

Zadatak komisije nikako nije bio lak. Knjižničarke i ljubitelji kratke priče: Drenka Veronek, Maja Hrgović, Marko Gregur i Draženka Robotić odabrali su 20 priča koje su ušle u uži izbor: Edipova žena, Kontraindikacija, Tri sedmine žena, Bez brkova, molim, Lako je živjeti zatvorenih očiju, Kirka spava, Posljedice, Dvoboj, Na Lašćini, Kupam ga, Svit se konča, Veliki prasa(c)k, Ultimativna kompilacija, Trešnje, U dimu, Klinčić, Nije vrijeme za nevrijeme, Nama i dalje nitko ne piše, Knjiga, Deja vu.

Korčula: Međunarodni susret knjižničara “Library. I Love It”

Na natječaj su se mogli prijaviti svi građani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim jezikom, svaki samo s jednim radom, a tema kratke priče bila je slobodna. Uvjet je bio da priča nije ranije objavljivana, a 'kratka' je upravo zato jer smije imati najviše 9000 znakova.

Odabrane priče ulaze u konkurenciju za sljedeće nagrade: 1. nagrada: 1500 kuna, 2. nagrada: 1000 kuna, 3. nagrada: 500 kuna te nagrađena priča u kategoriji 'Kvaka 23': 500 kuna. 'Kvaka 23' kategorija je za priče pristigle na natječaj s adrese u krugu 23 kilometra od kvake GKS-a, iliti priče sa samoborskog područja.

Proglašenje pobjednika 2. natječaja za kratku priču Gradske knjižnice Samobor – Pišem ti priču - održat će se u srijedu, 15. listopada s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Samobor. Svi ste pozvani!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook