Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo Korčula!

Korčula: Međunarodni susret knjižničara “Library. I Love It”

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni susret knjižničara, članica projekta “Library. I Love It”, koji traje do subote, 27. rujna, počeo je danas u Domu kulture u Korčuli, u organizaciji korčulanske Gradske knjižnice "Ivan Vidali".

Pojekt u kojem, uz hrvatske, sudjeluju partneri iz Austrije, Finske, Italije, Poljske, Španjolske, Češke i Turske, financira se iz sredstava EU fondova.

Pročitajte i ovo Mina kod Lumbarde na Korčuli Policija šuti VIDEO U moru našeg turističkog raja leži ogromna mina, načelnica šokirana: "Imamo bombu? Prvi put čujem za to" Požar na automobilu, ilustracija 1,44 promila Drama na Korčuli: Pijan dvaput sletio s ceste, automobil se zapalio i izgorio

Uz pozdravne riječi Tajane Grbin, ravnateljice korčulanske Gradske knjižnice „Ivan Vidali“, sudionike susreta knjižničara “Library. I Love It”, dočekali su i pozdravili mali moreškanti iz korčulanskog Dječjeg vrtića, te učenici četvrtih razreda OŠ “Petra Kanavelića“.

Oni su u grupama „Vodiči Marko Polo“ i „Korčulanske znamenitosti u domovini, Europi i svijetu“, pričali o moreški, Marku Polu, najpoznatijim osobama korčulanske povijesti i kulturno povijesnim znamenitostima otoka Korčule.

Od ravnateljice korčulanske knjižnice doznaje se kako će se sudionicima susreta, osim Korčule, predstaviti i Dubrovačko-neretvanska županija i cijela Hrvatska. U program su uključene knjižnice u županiji, predstavnici lokalne i županijske uprave, turističke zajednice te kulturne i obrazovne ustanove.

Tijekom međunarodnog stručnog susreta knjižnjičari će razmjenjivati ideje koje pridonose jačanju uloge knjižnica, upoznavat različitosti europske kulture te održavati semionare i radionice.

Nakon Korčule, međunarodni susret knjižničara iz EU projekta “Library. I Love It”, iduće godine održat će se u Češkoj i Austriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene