Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav izum...

Ne pijete, a želite znati kako izgleda pijanstvo? Ovo je stvar za vas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan znanstvenik i jedan dizajner udružili su snage kako bi stvorili sprej za usta koji osobu momentalno opija, no samo na nekoliko sekundi. A najbolje od svega jest to što se osoba idući dan ne budi ni sa kakvim posljedicama pijanstva.

Znanstvenik David Edwards i dizajner Philippe Starck predstavili su WAIHH Quantum Sensation Spray kako bi i osobama koje inače ne piju pokazali kakav utjecaj na čovjeka imaju veće količine alkohola.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Jednim stiskom spreja ispušta se tvar koja je sukladna količini od 0,075 mililitara alkohola, no iako je to relativno mala količina, djeluje kao svojevrsni šok zbog čega se osoba na nekoliko sekundi osjeća pripito.

>> Izum godine: Sprej koji čini vašu obuću suhom!

Ovaj je sprej, navodno, potpuno bezazlen, te vas opija bez da uopće konzumirate alkohol zbog čega biste na alkotestu mogli proći samo nekoliko sekundi nakon što utjecaj spreja popusti.

Iako se ovo čini kao još jedan u nizu bezpotrebnih izuma, ovaj bi sprej mogao pomoći osobama koje prolaze proces odvikavanja od alkohola.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene