Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikad ne objavljujte fotografije koje sadrže barkod ukoliko vam je stalo do toga čime se hvalite.


Ukoliko vam do sada nije palo na pamet da se na društvenim mrežama ne biste smjeli hvaliti listićem koji dokazuje da ste dobili na lotu ili, primjerice, da ste kupili karte za neki veliki koncert, neka vam iskustvo djevojke predstavljene u australskim medijima kao Chantelle iz Petha bude dobra pouka.

Vezani članci Policijski kombi U Zagrebu opljačkana banka: Prijetio zaposlenici pa pobjegao s novcem Pljačka nakita Naoružani upali u draguljarnicu i ukrali nakit vrijedan 10 milijuna eura

Naime, ta se dama, ushićena zato što je na konjičkim utrkama uspjela pogoditi koeficijent 101-1, pohvalila odličnom procjenom na Facebooku i za čas ostala praznih džepova.

Ne znate gdje vam je nestao novčanik? Pogledajte video i naučite lekciju

Jednostavno, netko je od njezinih 'prijatelja' unutar samo 15 minuta uspio sa slike 'izvući' barkod i otići po dobitak u iznosu od 900 australskih dolara (4500 kuna).

Srećom po Chantelle, policija je bez većih problema otkrila gdje je oteti novac podignut pa će najvjerojatnije ipak dobiti zasluženo, ali i usput doznati tko je bila ta zmija koja ju je opljačkala.

Snimka utrke koja je djevojci donijela novac 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook