Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barry Chappell sačuvao je 95.200 nikotinskih žvakaćih guma koje je prožvakao u posljednjih 6 godina i od njih je napravio vjerojatno najveću kuglu na svijetu.


50-godišnjak iz Palos Verdes Estatesa u Kaliforniji od prožvakanih je žvakaćih guma napravio 80-ak kilograma tešku kuglu promjera 1,5 metara. Barry kaže kako je potpuno svjestan da je većina ljudi koja čuje za njegov 'hobi' zgrožena, no to ga ne čini manje ponosnim na njegovo postignuće. 

Vezani članci Najveća britanska obitelj se opet povećava, Radfordi čekaju svoje 21. dijete (Foto: Facebook/The Radford family) Najveća britanska obitelj se opet povećava, Radfordi čekaju svoje 21. dijete: "Jednostavno se dogodilo" Kupola od lave uočena na Havajima 11. listopada 1969. godine (Foto: J.B. Judd/USGS) Fotografija "vatrene kugle" visoke gotovo 20 metara zapanjila internet

Barry je prije 15 godina odlučio prestati pušiti, nedugo prije rođenja sina. Stoga je počeo žvakati nikotinske žvakaće gume. 2006. godine, kada je bio u zračnoj luci sa svojom 5-godišnjom kćerkom, našao se u nazavidnoj situaciji. Prožvakao je dosta žvakaća, no nije ih imao gdje staviti, pa je napravio kuglicu. I tako je sve počelo - kao šala između njega i kćeri a s vremenom je preraslo u opsesiju.

Godinama je skupio oko 95.200 komada a potom ih je u svojoj sauni omekšao i napravio najveću kuglu na svijetu.