Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaručnički prsten Napoleona Bonapartea ukrašen dijamantom i safirom, oba u obliku kruške, prodan je na dražbi u Francuskoj za 896.000 eura.


Zaručnički prsten Napoleona Bonapartea s njegovom prvom suprugom Josephine de Beauharnais prodan je na dražbi u Francuskoj za 896.000 eura, nakon što je ranije procijenjen na iznos između 8.000 i 12.000 eura.

Vezani članci Hrvatska nabavila borbene avione - 3 Bilo je korupcije? Franzuci istražuju prodaju Rafalea Indiji Google - 2 Hvalevrijedan potez Googlea i aukcijske kuće Sotheby's: Organiziraju dražbu online druženja sa slavnima

Prsten, promjera 18 milimetara, ukrašen je dijamantom i safirom, oba u obliku kruške.

>> Napoleonovo pismo prodano za 1,35 milijuna kuna

"Napoleon u to vrijeme nije imao mnogo novca, zato je prsten tako jednostavan", izjavio je Jean-Christophe Chantaigner iz aukcijske kuće Osenat.

Prsten je bio dio zbirke princa Victora Napoleona, pranećaka francuskog cara, koji je naslijedio većinu njegovih osobnih stvari.

Napoleon se 1796. oženio utjecajnom udovicom Josephinom de Beauharnais mjesec dana nakon zaruka. Ona mu je pomogla zadržati zapovjedništvo u pohodu na Italiju, koji je bio početak njegova strelovitog uspona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook