Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcija u Francuskoj

Napoleonov zaručnički prsten prodan po astronomskoj cijeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaručnički prsten Napoleona Bonapartea ukrašen dijamantom i safirom, oba u obliku kruške, prodan je na dražbi u Francuskoj za 896.000 eura.

Zaručnički prsten Napoleona Bonapartea s njegovom prvom suprugom Josephine de Beauharnais prodan je na dražbi u Francuskoj za 896.000 eura, nakon što je ranije procijenjen na iznos između 8.000 i 12.000 eura.

Pročitajte i ovo Plakat s receptom za gulaš od zeca u Francuskoj U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Prsten, promjera 18 milimetara, ukrašen je dijamantom i safirom, oba u obliku kruške.

>> Napoleonovo pismo prodano za 1,35 milijuna kuna

"Napoleon u to vrijeme nije imao mnogo novca, zato je prsten tako jednostavan", izjavio je Jean-Christophe Chantaigner iz aukcijske kuće Osenat.

Prsten je bio dio zbirke princa Victora Napoleona, pranećaka francuskog cara, koji je naslijedio većinu njegovih osobnih stvari.

Napoleon se 1796. oženio utjecajnom udovicom Josephinom de Beauharnais mjesec dana nakon zaruka. Ona mu je pomogla zadržati zapovjedništvo u pohodu na Italiju, koji je bio početak njegova strelovitog uspona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene