Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovina nije opcija

Najstariji britanski nogometaš poručio: Tražim novi klub, mogu ja unatoč tome što mi je 81!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dickie Borthwick za karijere je postigao otprilike 400 pogodaka, a prati ga i glas vrlo korektnog igrača. Navodno nikad nije dobio žuti karton!

Dickie Borthwick, najstariji britanski nogometaš, potvrdio je da nema namjeru objesiti kopačke o klin unatoč tome što je napunio 81 godinu! Dapače, dojučerašnje je lijevo krilo Wyke Veteransa izrazilo nadu da će vrlo skoro naći novi angažman te je budućim suigračima poručilo da je u odličnoj formi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za duševne boli Nogometaš (25) pijan usmrtio djevojku: Njezinim sestrama mora platiti 35.000 eura odštete Uhićen još jedan napadač na maloljetnike Novo uhićenje VIDEO U Vukovaru uhićen još jedan napadač na maloljetnike: Policija objavila detalje

Dickie Borthwick je karijeru započeo davne 1947. godine, a navodno za 1600 odigranih utakmica nikad nije dobio žuti karton. U 69 godina jurnjave za loptom zabio je oko 400 pogodaka, a prve je ozbiljne nogometne korake ostvario kao 15-godišnjak u škotskom Invergordonu Townu. 

Borthwick je lani odigrao punih 90 minuta u 3:3 remiju protiv momčadi sastavljene od mladića do 16 godina, svim ljetima unatoč, ali i zdravstvenim tegobama s kojima se nedavno nosio. Naime, Dickie je prije tri godine obolio od raka prostatae, ali je i iz te utakmice u međuvremenu izašao slavodobitno.

The Oldest Footballer in England from Alex Knowles on Vimeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene