Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alex računa

Najpametnija papiga i nakon smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alex, papiga koja računa pametnija nego što smo mislili dok je bila živa.

Siva papiga Alex nije obična ptica. On je bio predmet istraživanja svih 30 godina, a i 4 godine nakon svoje smrti potiče brojna istraživanja. Alex je bio dokaz da ptice imaju matematičke sposobnosti po čemu bi mogle premašti čak i čimpanze za koje se smatra da su prve nakon ljudi u tim sposobnostima.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Rezultati posljednjeg eksperimenta su objavljeni i uvjerljiviji su no ikad. Papagaj je mogao pratiti osam stavki, prepoznati ih i pravilno odrediti arapskim brojevima od 1-8 pa čak i zbrojiti dvije brojke ako je njihov zbroj bio manji od 6.

'Voljela bih da je Alex živio duže i mislim da je ovo važno istraživanje jer se pokazalo što je sve još mogao učiniti.', rekla je zoo psihologinja Irene Pepperberg za Natural News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene