Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila 150.000 dolara odštete

Na poslu nije bilo WC-a pa je morala nositi pelene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednoj 37-godišnjakinji iz Pennsylvanije sud je dodijelio 150.000 dolara odštete nakon što je tvrtku za koju je radila tužila za diskriminaciju. Lisa Drozdowski je naime, zbog pomanjkanja zahoda na posao morala nositi pelene za odrasle.

Amerikanka je zbog toga tužila građevinsku tvrtku Danella Construction za koju je radila 2005., a na sudu je dokazano da su nadređeni odbili radnicima osigurati mobilne WC-e na gradilištima. Drozdowski je sudu opisala kako su izgledale njezine pauze za odlazak u WC - hodanje gotovo pola kilometra do svog automobila pa potom vožnja od nekoliko minuta do najbliže kupaonice. Nekoliko je puta,  kazala je, do WC-a stizala prekasno pa se pomokrila u gaće. Često je stoga, nosila pelene za odrasle. Kada se nadređenima požalila na problem više joj nisu željeli davati poslove nadglednika gradilišta.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Tvrtka Danella Construction je jučer na sudu pristala isplatiti 150.000 dolara odštete Lisi i još četiri zaposlenice koje su se žalile na diskriminaciju i neljudske uvjete rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene