Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična metoda

Možete li pogoditi od čega je napravljena ova slika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suncokretove sjemenke omiljena su 'zanimacija za zube' mnogima, no jeste li ikada pomislili da bi se ljuski tih sjemenki moglo napraviti pravo pravcato umjetničko djelo?

Liu Baociu kineska je umjetnica koja je posljednje dvije godine provela radeći repliku slavne kineske slike 'Prizor uz rijeku za vrijeme Qingming festivala' nastale u 12. stoljeću, a koja se i dan danas cijeni kao nacionalno bogatstvo, piše APTN.

Pročitajte i ovo Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!" Službeno otvorena Više od 200 primjeraka Otvorena spektakularna izložba Ivana Meštrovića, umjetnine stigle iz cijelog svijeta: "Dobiti pozivnicu za ovu izložbu je stvar prestiža i potvrda statusa"

Slika je 5,29 metara duga i 25 centimetara široka, a prikazuje 814 ljudi, 28 brodića, 60 životinja, 30 građevina, 20 vozila i 170 stabala. Impresivno, zar ne? Još impresivnije je to što je Liu repliku napravila isključivo od ljuski suncokretovih sjemenki.

>> Evo što se može napraviti s 3,2 milijuna točkica!

Ova umjetnica već 20 godina radi ovom metodom, a počela je radeći prizore ptica. Ova metoda izuzetno je komplicirana, no Liu se ovom poslu posvetila u potpunosti, birajući ljuske prave veličine, boje i teksture.

'Kada slikate, kist vrlo lako napravi sliku koju ste vi zamislili, no kod ovoga morate spajati prave dijelove. Ne smijete si dopustiti da ostane prazan prostor između dvije ljuske', kaže Liu.

U posljednjih 20 godina, Liu je napravila više od 50 umjetničkih djela ovom metodom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene