Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ovo je genijalno

Može li se sreća izmjeriti? 3 aplikacije koje će vam pomoći izmjeriti koliko ste sretni

Aplikacije koje mjere sreću
Aplikacije koje mjere sreću Foto: Getty Images
Iako je sreća divan osjećaj, često ga ne znamo definirati te se svrstava u jedan od najvećih psihologijskih problema. Kada pogledate definiciju sreće, objašnjenja je mnogo. Začetnici pozitivne psihologije sreću opisuju kao pojavu koja je uvijek nečime uvjetovana. Sigurno znate koji su okidači sreće u vašem životu i što vam momentalno podiže raspoloženje, no ne bi li bilo lijepo da ju možete zabilježiti i mjeriti putem aplikacije i utjecati na pojavu sreću?

 

Donosimo vam tri zabavne aplikacije pomoću kojih možete pratiti u kojoj količini je sreća zastupljena u vašem životu, ali i koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima. 

1. Happify

Svi znamo kako je ponekad lakše biti negativan, nego pozitivan. No, biti u mogućnosti prebaciti negativu u pozitivu je vještina, koja se, srećom, može naučiti. Zato je Happify odlična aplikacija za to!

Aplikacija započinje s bodovanjem vaše sreće na temelju upitnika kojeg ćete ispuniti. Nakon toga, dobiti ćete na izbor niz igara i aktivnosti koje će vam pomoći u tome da sve nezdrave mentalne navike pretvoriti u zdrave. Promijenit će vam način razmišljanja i pokazati nove načine za rješavanje stresnih situacija s kojima se suočavate u svakodnevnom životu.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sustave.

2. Happy Habits: Choose Happiness

Choose Happiness (Izaberite sreću) je aplikacija osmišljena kako bi pomogla korisnicima da prepoznaju misli i aktivnosti koje mogu utjecati na povećanje sreće u svakodnevnom životu, a radi na principu kognitivno-bihevioralne terapije.

Ovaj zabavni alat uključuje test za procjenu vaše sreće, audio vodiče za meditaciju , pa čak i dnevnik u kojem se nalaze pozitivne afirmacije. Osim toga, postoji i popis 'sretnih' obveza koje možete obaviti i grafikoni koji će pratiti napredak iz dana u dan.

Izaberite sreću koja je dostupna na Google Play-u.

3. Headspace (Free)

Možete li zamisliti funkcionalni trening za vaš um? Upravo tome služi aplikacija Headspace. To je vaš osobni vodič za zdravlje i sreću. Pomoći će vam da se usredotočite, naučite pravilno disati i ostanete mirni kada se nalazite pod stresom.

U samo nekoliko minuta dnevno naučit ćete kako trenirati um i tijelo za zdraviji, sretniji život bez stresa. Imate li probleme sa spavanjem, ova aplikacija će vam pomoći oko spavanja i kvalitetnijeg sna. Na vama je da samo sjednete, opustite se i duboko udahnete.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sustave.

Ako mislite da ste dovoljno sretni, mirni i optimistični u svom životu, proslavite 21.06. Dan optimizma i uputite se na stranicu gdje ćete se još više napuniti pozitivnom energijom. A ako imate prijatelje kojima je potrebno malo pozitive, pozovite i njih!

Čim više, tim bolje!

Pročitajte i ovo Koliko je malo potrebno za uspijeh Uvjeri se sam! Snaga optimizma? Genijalno koliko je malo potrebno za uspjeh Znanost je dokazala je li čaša zaista polupuna ili ipak poluprazna Znanost dokazala Za one kojima treba nacrtati: Je li čaša stvarno polupuna ili poluprazna?

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene