Mediteranske plave nijanse nalaze se pri vrhu najčešće korištenih boja u uređenju interijera tijekom ljetne sezone.

Galerija


 Mnoge nekretnine za odmor diljem Hrvatske uređene su upravo na ovakav način. Veliko plavetnilo i relaksirajući ugođaj u vlastiti dom ili vikendicu možete unijeti odabirom materijala, predmeta i uzoraka inspiriranim morem. Plava je uz crvenu i žutu jedna od tri osnovne boje te se odavno koristi u umjetnosti i izradi dekoracija.

PR
PR

Vezani članci PR Sedam vrsta zavjesa koje ćete obožavati u 2020. PR Personalizirane prostore sada je moguće postići u svakom interijeru

Ove sezone među najpopularnijim dekorima i bojama kuhinjskih te kupaonskih pločica, dekoracija, namještaja i detalja opet su one iz plavog spektra. Naime, riječ je o boji neba i mora za koju mnogi vjeruju da koristi umu i tijelu tako da stvara smirujući učinak. Plave nijanse komplementarne su s mnogim bojama, no pri ciljanom kreiranju mediteranskog ugođaja najčešće se kombiniraju s bijelim tonovima. Naravno, pri odabiru namještaja, drvo i prirodni materijali najbolji su izbor jer je i sam Mediteran upravo po tome cijenjen diljem svijeta.

Kako bi i nakon godišnjih odmora stvorili vlastitu opuštajuću oazu u kojoj ćete moći uživati tijekom ostatka godine, važno je slijediti tek nekoliko pravila te pravovremeno odabrati materijale koji će zajedno pripovijedati jedinstvenu morsku priču. Plavo, bijelo, prirodno i nenametljivo neka budu glavni akteri vašeg interijera te misao vodilja s kojom sigurno nećete pogriješiti.

PR
PR

Brendovi koji su za vas izdvojili najljepše komade u interijerima: Vodotehnika, Möbel Land, Tepih centar, BMW i MINI