Mate Janković priprema jednu od svojih najomiljenijih namirnica
Piše Mate Janković,
17. prosinca 2012. @ 17:56
komentari
Slika nije dostupna
Sir mi je jedna od najomiljenijih namirnica. Volim svakakve sireve – meke, tvrde, sa pljesni, kozje, kravlje, ovčje. Nebo je granica kada smo u pitanju ja i konzumacija sira.
Za ovaj recept odlučio sam koristiti klasičan hrvatski brend, sir s otoka Paga MEDITERANO – Paške sirane. U klasičnu recepturu dodana je sjeckana kadulja koja daje proizvodu funky aromu i moderan štih. Inače ja sireve jedem nakon glavnog jela, ali kod nas je tradicija da se jede za predjelo. Vrlo često ćete vidjeti sir uz svježe ili sušeno voće, različite džemove i chutneye ili rašide. Za ovaj recept odlučio sam pratiti aromu sira te uz njega poslužiti jednu aromatiziranu, ali svježu salatu. Za blagdane je lijepo imati jedan tanjur sa sirom.
U zdjelu staviti tanko sjeckani komorač , sjeckane sušene smokve, žličicu pinjola, žlicu meda, sol, papar, malo octa i maslinovog ulja. Sve zajedno izmiješati i odmah poslužiti.
Za posluživanje:
Rezani sir složiti na tanjur te pored njega staviti pripremljenu salatu. Sve upotpuniti sa nekoliko kapi maslinova ulja.