Tko će suditi timovima utrke pogonjene gravitacijom?

Galerija


 Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna u centru Zagreba, a staza će se protezati od Kazališta Komedija do Manduševca. Ekipe koje su poslale najbolje, najkreativnije i najvjernije skice svojih vozila krenule su u izradu. Tako će 60 jurilica iz kućne radinosti juriti strminom za nešto više od mjesec dana, a o pobjedniku će odlučiti stručni žiri.

Što čeka najbolje?

Vezani članci Damir Kedžo Kedžo se oglasio o otkazivanju Eurosonga gdje je trebao predstavljati Hrvatsku, fanovi našli način da ga utješe Damir Kedžo Pogledajte kakav (ne)uspjeh predviđaju kladionice Damiru Kedži i njegovu "Divljem vjetru"

Pet sudaca na utrci pobrinut će se da najbolji dizajn vozila, izvedba na startu, ali i brzina spusta ne prođu neopaženo i tako odlučiti o pobjedniku. Pobjednička ekipa osvojit će iskustvo letenja s Flying Bulls akrobatskom skupinom, drugoplasirani tim čeka putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok će trećeplasirane čekati nezaboravno iskustvo na Red Bull Cliff Diving postaji.

PR
PR

Poznata su i prva tri imena žirija Red Bull Soapbox utrke

Prvi sudac otkačene utrke je Miro Zrnčević poznatiji kao Mrgud. Većini je Mrgud poznat kao test-vozač automobila firme Rimac, ali i novinar. Mrgud je profesionalac u razumijevanju procesa nastanka automobila od skice do trenutka kad se prvi put nađe na stazi pa će na Red Bull Soapbox utrci zapravo raditi ono što mu najbolje ide.

Test-vozaču Rimac automobila pridružit će se i Martin Sinković, inače polovina pobjedničkog veslačkog dvojca bez kormilara i onaj koji je obično u ulozi natjecatelja, a ne suca. Martin kaže da se veseli Red Bull Soapbox utrci jer ga zanima kako će se snaći u sudačkoj ulozi, a posebno će obratiti pozornost na maštovitost vozila, ali i sigurnost za koju vjeruje da je najbitnija.

Treći sudac Red Bull Soapbox utrke je Damir Kedžo, a kako kaže, impresionirati ga može onaj tim koji uz poštovanje sigurnosnih pravila u najkreativnije dizajniranom vozilu (i u jednom komadu) stigne na cilj:

„Jako se veselim Red Bull Soapbox utrci i počašćen sam biti dijelom sudačke postave. Ovo je projekt u kojem natjecatelji moraju pokazati kreativnost, maštovitost, genijalnost, ali pritom i jako paziti na sigurnost. Time su izazovi za natjecatelje još veći. Pri ocjenjivanju ću se držati svih kriterija i izabrati onog tko sigurno stigne do cilja u po meni najkreativnijem vozilu.“

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna 2019. u centru Zagreba.
Ulaz na utrku je besplatan.