Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska izložba

Mačke cijelog svijeta po prvi puta u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska izložba mačaka u Arena Centru koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj započela je u subotu programom izvođenja ulomaka iz mjuzikala i drugih glazbenih djela posvećenih mačkama.

Nakon toga uslijedilo je cjelodnevno ocjenjivanje mačaka svih kategorija i dobnih skupina koje će potom zaslužiti titulu najbolja mačka u tipu i ujedno osvojiti nominaciju za finalno nedjeljno natjecanje gdje će se birati najljepša mačka u četiri kategorije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Alarmantan porast slučajeva Na otoku se širi smrtonosna mačja korona: Zanimljivo je kako će ih liječiti Ilustracija Horor u Japanu Jeziva serijska ubojstva mačaka, ljudi u panici: "Nekim umovima ovo može biti ulaz u još gnjusnije zločine"

Prva kategorija uključuje egzotične i perzijske mačke, druga podrazumijeva desetak pasmina tzv polu dugodlake mačke. Najzastupljenija je treća kategorija mačaka koja uključuje 20-ak vrsta tzv. izrazito kratko dlake mačke. Četvrtka kategorija odnosi se na orijentalne i sijamske mačke bez dlake.

>> Njihova je ljubav i privrženost neizmjerna...

U nedjeljnoj završnici Savez felinoloških društava hrvatske svečano će obilježiti 20-u obljetnicu svog postojanja. Organizator Svjetske izložbe mačaka u Hrvatskoj je Savez felinoloških društava Hrvatske pod pokroviteljstvom gradonačelnika M. Bandića, turističke zajednice grada Zagreba , min turizma i mi poljoprivrede.

Na izložbi sudjeluje ukupno 1020 mačaka iz 33 zemlje svijeta od čega najzastupljenije europske zemlje, dok Brazil, Argentina i Peru na ovoj izložbi sudjeluju po prvi puta.

Hrvatska se predstavlja sa 70-ak mačaka. U sklopu izložbe ljubiteljima mačaka na raspolaganju je i raznovrsna ponuda hrane i potrepština za mačke, kreativne radionice za djecu te edukativni kutak. Sljedeće godine zemlja domaćin je Danska. (Agencija VLM)

No, ljubitelji koji su i vlasnici mačaka zasigurno smatraju da su baš njihovi ljubimci najljpši od svih. Šaljite nam fotografije svojih mačaka na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene