Svjetska izložba mačaka u Arena Centru koja se po prvi puta održava u Hrvatskoj započela je u subotu programom izvođenja ulomaka iz mjuzikala i drugih glazbenih djela posvećenih mačkama.


Nakon toga uslijedilo je cjelodnevno ocjenjivanje mačaka svih kategorija i dobnih skupina koje će potom zaslužiti titulu najbolja mačka u tipu i ujedno osvojiti nominaciju za finalno nedjeljno natjecanje gdje će se birati najljepša mačka u četiri kategorije.

Vezani članci Purina ProPlan za kvalitetniji život mačke Za dulji i kvalitetniji život ljubimca: Sve prednosti sterilizacije mačaka Mia Kovačić Poznati ljubitelji mačaka podržali kampanju za sterilizaciju mačaka pod nazivom "Dom je tamo gdje je mačka"

Prva kategorija uključuje egzotične i perzijske mačke, druga podrazumijeva desetak pasmina tzv polu dugodlake mačke. Najzastupljenija je treća kategorija mačaka koja uključuje 20-ak vrsta tzv. izrazito kratko dlake mačke. Četvrtka kategorija odnosi se na orijentalne i sijamske mačke bez dlake.

>> Njihova je ljubav i privrženost neizmjerna...

U nedjeljnoj završnici Savez felinoloških društava hrvatske svečano će obilježiti 20-u obljetnicu svog postojanja. Organizator Svjetske izložbe mačaka u Hrvatskoj je Savez felinoloških društava Hrvatske pod pokroviteljstvom gradonačelnika M. Bandića, turističke zajednice grada Zagreba , min turizma i mi poljoprivrede.

Na izložbi sudjeluje ukupno 1020 mačaka iz 33 zemlje svijeta od čega najzastupljenije europske zemlje, dok Brazil, Argentina i Peru na ovoj izložbi sudjeluju po prvi puta.

Hrvatska se predstavlja sa 70-ak mačaka. U sklopu izložbe ljubiteljima mačaka na raspolaganju je i raznovrsna ponuda hrane i potrepština za mačke, kreativne radionice za djecu te edukativni kutak. Sljedeće godine zemlja domaćin je Danska. (Agencija VLM)

No, ljubitelji koji su i vlasnici mačaka zasigurno smatraju da su baš njihovi ljubimci najljpši od svih. Šaljite nam fotografije svojih mačaka na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju