Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pas Tommy, čija je vlasnica preminula prije dva mjeseca, od njezine smrti ne propušta nijednu misu u maloj crkvi u koju je često odlazila za života i u kojoj je održana i misa zadušnica.


Čim se oko 17 sati oglase zvona crkve Santa Maria Assunta u mjestu San Donaciju u Brindisiju, 12-godišnji njemački ovčar trči prema crkvi i sjeda pred oltar.

Vezani članci Pas i mačka Mačka stala na put psu, jadan ima tolike traume da joj se ne usudi ni približiti Gospodarske zgrade svetišta Majke Božje Bistričke noćas su stradale u požaru - 1 Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara

Odlazak na misu Tommy izbjegava jedino kad jako kiši. Svećenik don Donato Panna mirnome četveronožnom 'vjerniku' dopušta da nazoči misi, prenosi list Il Messaggero.

Tommyjeva vlasnica, koju su mještani zvali 'Marija od polja', živjela je sama s četiri psa lutalice koje je udomila, u selu San Donaciju blizu Brindisija.

Marijin miljenik bio je Tommy koji ju je uvijek slijedio u njezinim šetnjama i, kako piše Il Messaggero, s gazdaricom redovito odlazio u trgovinu ili u pekarnicu.

>> Dirnut će vas do suza: Ovaj video je hit na internetu!

Dok je Marija bila živa Tommy ju je uvijek strpljivo čekao na ulasku u crkvu, no otkad mu je don Panna dopustio ulazak u crkvu na dan njezina pogreba, on redovito nazoči misama, bez obzira radi li se o vjenčanjima, krštenjima ili pogrebima.

Pogrebne povorke osobito su mu zanimljive i drage. Čim ih opazi, Tommy se mirno uključi u povorku, vjerojatno se nadajući, kako piše Il Messaggero, da će se odnekud pojaviti njegova vlasnica koja je napuštenom psu lutalici pružila toliko ljubavi i pažnje.

Od Marijine smrti o Tommyju se brinu svi seljani maloga mjesta blizu Brindisija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook