Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti vrištali od uzbuđenja

Ledena gromada raspala im se pored broda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vožnja među ledenim santama na Antarktici pravi je doživljaj. Pogotovo kada se, nekoliko metara pored vas, jedna takva gromada i raspadne.

Ako nikada niste bili na Antarktici ova će vam snimka barem djelomično dočarati kako izgleda život na ovom kontinentu okovanom ledom, gdje je prosječna temperatura u unutrašnjosti kopna -55 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

>> Ovo je nova Antarktika kakvu još nismo vidjeli

Grupa Amerikanaca na brodu se vozila među ledenim santama, kada su primijetili da se jedna od njih počela raspadati. Odlomio se prvo jedan komad, pa drugi, a onda se u jednom trenutku santa potpuno urušila.

Amerikanci nisu skrivali oduševljenje, baš kao ni oko 2.500 turista koji su u pokrajini Rio Gallego u Argentini, prije nekoliko dana vidjeli trenutak u kojem se gromada leda odlomila od ledenog tunela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene