Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Upija božansku silu'

Kuba: Seoskog starješinu grom udario čak pet puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski zemljoradnik preživio je čak pet udara groma u devet godina, piše internetska stranica Cubadebate.

Jorge Marquez iz sela La Julije, u pokrajini Las Tunasu, na istoku otoka, rekao je da ga je grom prvi put pogodio 5. srpnja 1982. dok je bio za upravljačem svog traktora: 'Od toga su mi popucali bubnjići, spaljena mi je bila koža na leđima i ispale plombe na zubima', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasnost s neba OVO BI VAS MOGLO SPASITI Što (ne) činiti da se zaštitite od udara munje? Slika nije dostupna Savjeti Dobro je brojati: Kako izbjeći udar munje

Pet godina poslije, 1987., grom ga je udario dvaput, a iduće godine još jednom, da bi peti udar doživio 1991., rekao je Jorge Marquez, inače seoski 'starješina'.

U njegovu kuću grom je udario 15 puta u dvije godine. 'Mislim da djelujem poput magneta. Osobe koje pogodi grom inače umiru, a ja kao da upijam tu božansku silu, premda od nje osjećam velike posljedice', rekao je.

Prva dva puta Marqueza su u bolnicu dovezli bez svijesti, ali je poslije više nije gubio, iako je 'osjećao snažnu bol u zglobovima i u plućima'.

Marquez kaže da je nedavno pročitao kako je jedan američki šumar sedam puta preživio udara groma. 'Ako je to rekord, uopće nemam želju oboriti ga', rekao je u šali. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene