Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke s poltergeistom

Koliko biste izdržali? Jadne ljude uvjerili da im ukleta kuća radi o glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je za vjerovati predajama i izjavama preko 30 svjedoka, obitelj Hodgson iz Enfielda je krajem sedamdesetih godina mučila muku u svome domu s poltergeistom, bučnim i nasilnim entitetom.

Dapače, slučaj te obitelji je i danas najdokumentiraniji takve vrste u povijesti Velike Britanije, a sve je počelo 1977. godine kada je samohrana majka Peggy Hodgson obavijestila policiju da nadnaravne sile ugrožavaju nju i njezino četvero djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bježi, Jess, bježi Ni mrtvi joj ne mogu odoljeti: Duh pozirao uz Jessicu Albu Slika nije dostupna Što to tamo lupa? Njegova vas snimka neće umiriti ako i vas u stanu prate neobjašnjivi fenomeni

Jednom kada se policija došla, i sama je redarstvenica kazala da je vidjela stolicu kako se kliže, pa su se ubrzo za priču zainteresirali i mediji koji su nastavili javnost izvještavati o demonskim glasovima, levitaciji ukućana te ostalim neobjašnjivim fenomenima.

Nevolje s navodno onostranim su trajale do 1979. godine kada su se stvari počele smirivati, no da je kuća ukleta, prijavila je dosta godina kasnije i obitelj Bennett koja je u njoj izdržala svega dva mjeseca.

Bilo kako bilo, priča je sada dobila i svoju igranu verziju, a kako bi je televizijska postaja Sky efektno najavila, organizirana je skrivena kamera čije su žrtve bili agenti za nekretnine.

Pogledajte kako su oni reagirali na ono što je navodno obitelj Hodgson toliko dugo trpjela, ali i dokumentarni film ukoliko vas zanima detaljnije što se to zbivalo u kući u sjevernom predgrađu Londona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene