Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekada su životopisi bili stavljani u kuverte i poslodavcu slani poštom, a ostavke su bile predavane osobno. Sada se zbog ishitrenih postupaka mnogi crvene.


Tehnologija je ubrzala način na koji predajemo zahtjeve i odluke, a time su mnogi učinili stvari zbog kojih su kasnije požalili. Mnoga 'pisama' zbog kojih bi se njihovi tvorci posramili, završili su na internetu. Shine je objavilo nekoliko najzanimljivijih.

Vezani članci Komunalni radnik ''Ovako izgleda kad si plaćen po satu'': Snimka komunalnog radnika podigla prašinu na društvenim mrežama Zdravko Marić Zna se gdje Marić sigurno neće raditi: Ovo je popis mjesta na kojima mu do daljnjeg nema pristupa

>> Poslao joj 1.615 riječi ljubavnih žalopojki, ona ih objavila na internetu

Nedavno je jedna studentica slučajno u mail koji je slala potencijalnom poslodavcu, umjesto svoje fotografije priložila onu Nicolasa Cagea jer su joj oba bila na desktopu pod sličnim brojem.

Nije pametno koristiti Facebook kao osobni dnevnik. Bez obzira na to koliko ste ljuti na svog nadređenog, ne objavljujte to svojim 'prijateljima' na društvenim mrežama. Internetska stranica 'Mi znamo što radite', prikuplja sve (javne) podatke koje objavite na Facebooku.

U životopisu ne idite u detalje. Mladić koji je poslao jedno takvo pismo postao je predmet podsmjeha gotovo svakog ureda u Wall Streetu, a njegovo je predetaljno pismo o baš svakom malom postignuću tijekom studija (uključujući i koliko mu je dugo trebalo da pročita pojedine tekstove) objavljeno i na internetu.

Alexis Vanyer 2006. godine pokušao je pronaći posao u financijskom sektoru te svoj životopis objavio u formi videa na internetu. Snimka je ubrzo postala predmet 'sprdnje', budući da je u njemu prikazao samo svoje sposobnosti na području plesa, podizanja utega, i 'opći dobir izgled'.

Pokušaj da zvuči tehnički napredna, jedna je anonimna osoba u tehničke vještine napisala kako posjeduje 'sposobnost korištenja telefona na način da bira pozivni broj i dodatnih sedam brojeva te sposobnost komuniciranja koristeći telefonske uređaje'.

Pisma odbijenice tražiteljima posla trebala bi biti kratka i jasna. Ali Shea Gunther, poslala je nekoliko stotina opširnih pisama osobama koje su se prijavile na posao, a posao nisu dobile. Neka su bili dugački čak osam stranica.

Ne šaljite emailom ništa što bi moglo kršiti pravila kompanije, a pogotovo ako i sami u emailu napišete 'ovo vjerojatno krši politiku firme o pravu na jednake prilike'.

Holly Leam Taylor znala je da ovakav email nije smjela poslati, ali ipak je kolege pismeno zatražila da joj pošalju svoju ocjenu muškarca sa uredske zabave. Pismo je objavljeno na internetu, a Holly je dala otkaz. Prije nego pošaljete email, budite svjesni toga da bi on mogao završiti u inboxu vašeg šefa, ljudskih reursa kompanije u kojoj radite, a mogao bi biti objavljen i na internetu.

Ne pijte previše sa svojim kolegama s posla. Nakon previše zabave u sushi restoranu, sedam je visokorangiranih brokera ušlo u lift koji se zaustavio. Kada su vatrogasci došli u pomoć vidjeli su zanimljiv prizor - polugole pijane muškarce kako se maze. To su fotografirali, a snimke su ubrzo objavljene na internetu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju