Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li takvog psa?

Prvog psa u Britaniji klonirao kontroverzni znanstvenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korejski znanstvenik, koji stoji iza prvog kloniranog britanskog psa, lažno je tvrdio da je uspio klonirati prvi ljudski embrio.

Dr. Hwang Woo-suk tvrdi da je stvorio prvog ikada kloniranog britanskog psa. Iako je kloniranje rezultiralo uspjehom, istraživanja dr. Hwanga protkana su izmišljotinama, prijevarama te se kose etičkim kodeksima prakse, podsjeća The Telegraph.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Kontroverzni znanstvenik postao je nacionalni heroj 2004., kada je tvrdio da njegov tim uspješno klonirao ljudske embrije te izvadio matične stanice iz njih – eksperiment je trebao ponuditi nadu za novim revolucionarnim medicinskim tretmanima. Također, svoj je životopis 'poboljšao 2005., kada je njegov tim predstavio Snuppya – prvog svjetskog kloniranog psa.

Revolucija u kreiranju matičnih stanica?!

No, njegova je reputacija ubrzo krenula nizbrdo, kada su se među nizom kontroverzi nakon nekoliko mjeseci pojavili dokazi da je koristio jajašca ženskih članica svojeg istraživačkog tima za svoje eksperimente. Nakon niza prijevara, dr. Hwang bio je prisiljen podnijeti ostavku na Sveučilištu u Seulu, a kasnije je bio osuđen i za prijevaru.

Biolozi klonirali prvi ljudski embrij


 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene