Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka na obnovu

Kip Bruce Leeja na zagrebačkom Kvatriću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četiri godine ležanja u skladištu, na zagrebačkom Kvaternikovom trgu otkriven je brončani spomenik Brucea Leeja.

Na dan neovisnosti u hrvatsku metropolu stigao je iz Mostara, gdje je nakon otkrivanja 2005. pretrpio veća oštećenja i otada čeka obnovu. Išaran i oskvrnut brončani spomenik, bit će izložen nekoliko dana, tijekom Max art festivala. No za fizički obračun s kung-fu herojem mora se i platiti, odnosno za pet udaraca štapom, pet kuna. Novac će se koristiti za popravak spomenika i njegovo vraćanje u mostarski park.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

'Bambusov štap će ovdje biti prisutan, za ljude koji imaju želju udariti dotepenca, al moraju platit pet kuna, za obnovu kipa, tako da su svi opet zadovoljni i dotepenci i ovi koji mrze dotepence', objasnio nam je Leo Katunarić, jedan od organizatora Max art festivala. 'Kinez, sin, oca iz Hong Konga, majke Engleskinje, koji je došao u Ameriku, koji je zapadu otvorio taj svijet istočnjačkih, borilačkih vještina. Znači jedan, univerzalni simbol, ljudskosti, borbe za pravdu', opisao je ikonu borilačkih vještina Nino Raspudić, inicijator postavljanja kipa Brucea Leeja u Mostaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene