Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australca Lukea Hopgooda zaustavila je policija dok se sa svojim neobičnim vozilom kućne izrade vraćao kući. Nakon što je alkotestom utvrđeno da u krvi ima višu razinu alkohola od dopuštenih 0,5 promila, oduzeta mu je vozačka dozvola.


22-godišnjak se vraćao s Geelong Cupa, utrke neobičnih vozila na kojoj je sudjelovao sa svojom - foteljom, kada ga je zaustavila policija. Nakon što je napuhao više od 0,5 promila, policajci su mu uručili kaznu od gotovo 1.000 dolara i zabranili vožnju u državi Victoria na godinu dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija uhitila 9-godišnjaka - zbog vožnje u pijanom stanju! Slika nije dostupna Vozio se mrtav u busu 5 sati i nitko ga nije ni pogledao

Hopgood kaže kako nije znao da se njegovo vozilo kućne izrade također klasificira kao bilo koje drugo motorno i podliježe istim zakonima. 'Napravio sam praktički tek nekoliko metara s trkališta kad su me zaustavili. Bili su jako ljubazni, no ja sam bio očajan jer nisam znao da zbog toga mogu biti kažnjen', kazao je Australac.

U policiji su pak pojasnili kako bilo koje motorno vozilo, osim električnih invalidskih kolica, podliježe zakonima o sigurnosti u prometu, pa tako i konzumiranju alkohola.