Osijek je u subotu bio oblijepljen preslikama prekršajnog naloga (FOTO: Osijek031.com)
Osijek je u subotu bio oblijepljen preslikama prekršajnog naloga (FOTO: Osijek031.com)

'Netko se napokon mora suprotstaviti represivnoj komunalnoj odluci', mišljenja je kažnjeni mladić iz Osijeka.


Boris Božić, mladi Osječanin s prebivalištem u Zagrebu, odlučio je ne platiti 1.100 kuna kazne (tisuću kuna za prekršaj i još 100 kuna sudskih troškova) pa makar ga to stajalo odlaska u zatvor.

Podsjetimo, Božiću su policajci napisali kaznu jer je u noći s petka na subotu iza dva sata ujutro pio pivo u Neumanovoj ulici u središtu grada, što nije u skladu s odredbama Pravilnika o komunalnom redu Grada Osijeka (pivo je izvadio iz džepa jakne dok su ga policajci 40 minuta legitimirali, op.a.).

Osijek je već sutradan osvanuo oblijepljen preslikama prekršajnog naloga, no na pitanje je li on bio taj koji je to učinio, Božić je novinarima portala Osijek031 odgovorio da nije, već da je to bilo djelo njegovih nindža prijatelja.  

Božić ističe kako nema namjeru platiti iz principa, a htio je čuti i mišljenje građana Osijeka (FOTO: osijek031.com)

Božić je, nadalje, u nedjelju predvečer priredio performans na promenadi gdje je, u znak prosvjeda, postavio štand, ali je kazao i da je ostao razočaran reakcijom ljudi jer su uglavnom bili indiferentni.

Mladić je odlučio uložiti prigovor Prekršajnom sudu, pa uz to dodao kako drži da se netko napokon mora suprotstaviti represivnoj komunalnoj odluci koja je na snazi u gradu već šest godina. 

"Neću platiti iz principa, pa makar morao zbog toga u zatvor", rekao je novinarima portala Osijek031.