Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gigantski ulov

Kakva 'mrcina'! Uhvatili albino soma dugačkog 2,4 metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanac Chris Grimmer i trojica njegovih prijatelja nisu ni sanjali da će im ulov s odmora u Španjolskoj osigurati mjesto u knjigama ribičkih rekorda.

Som kojeg je uhvatio 35-godišnji Chris je najveći ikad upecan albino som. 'Kapitalac' je bio 2,4 metra dug i težak 88 kilograma, tek kilogram teži od dosadašnjeg rekordera kojeg je u listopadu 2010. ulovila slijepa Shelia Penfold iz Londona.

Pročitajte i ovo U Čazmi ulovljen ogroman som - 1 Čudo kod Čazme VIDEO Koja somčina! Ulovio kapitalca od dva metra: "Izvlačio sam ga dvadesetak minuta" Slika nije dostupna Bizaran incident Ženu napao divovski som i igrizao je za bedro

Britanac iz Sheffielda i njegova trojica prijatelja otišli su na tjedan dana na pecanje na rijeku Ebro u blizini Barcelone. Nakon što je zagrizao mamac borba sa somom trajala je više od pola sata.

'Činilo se kao da ga nikada neću izvući. Bilo je kao da pokušavam izvući autobus. Jedan prijatelj je na kraju ušao u vodu i pomogao mi ga izvući. Baš tada je došao i vodič koji ga je odmah izvagao i obznanio nam da je ulov rekordan. Skakao sam od sreće', kazao je Chris.

Albino som je nakon vaganja pušten nazad u rijeku, a Chris i njegovi prijatelji su nezaboravan događaj 'zalili' šampanjcem.

Ashley Scott, vodič koji je i organizirao put na Turnir hvatanja somova, kazao je kako je odmah vidio da se radi o rekordnom ulovu.

Najveći som ikad uhvaćen težio je 293 kilograma. Upecan je na Tajlandu 2005. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene