Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cheeseburger je zasigurno jedno od najpopularnijih jela u cijelome svijetu, a jedan restoran u američkom gradu Pasadena tvrdi kako je prvi cheeseburger nastao upravo u njihovoj kuhinji.


U restoranu The Rite Spot tvrde kako je krajem 20-ih godina prošlog stoljeća mladom kuharu Lionelu Sternbergeru slučajno pregorjela jedna strana pljeskavice koju je pripremao. 'Umjesto da je pljeskavicu bacio u smeće, jednostavnu ju je preokrenuo i na nju stavio velik komad sira kako bi prikrio svoju grešku, te je takvo jelo poslužio gostu koji se oduševio', rekao je Paul Little iz trgovačke komore Pasadene.

Vezani članci Ilustracija: GettyImages Prijetnje, otrovani psi i posječena stabla: Kaos i otvoreni rat zbog skupocjene delicije Slika nije dostupna Predstavljen izum koji bi mogao spasiti živote 1,2 milijarde ljudi na Zemlji

Iz tog razloga cijela Pasadena ovaj tjedan slavi u čast cheeseburgera, piše Daily Mail.

U posljednjih devedeset godina, ovo popularno jelo je doživjelo mnogo izdanja, a jedno od najpoznatijih je najskuplji njujorški cheeseburger kojeg je 2008. godine predstavio restoran The Wall Street Burger Shoppe. Ovaj sendvič za koji ćete izdvojiti 175 $ sastoji se od peciva posipanog listićima zlata, pljeskavice od skupocjene Kobe govedine, crnih tartufa, divljih gljiva, švicarskog gruyere sira i pečenih guščjih jetra.

Ukoliko mislite da je ova verzija cheeseburgera pretjerana, možda Vam se svidi sendvič koji je osmislio vlasnik jednog restorana u Teksasu. Na njegovom meniju se, između ostalog, nalazi i cheeseburger s pohanim sladoledom i cheeseburger s palačinkom. Koliko god se to nama činilo bizarnim, vlasnik ovog restorana je siguran u uspjeh svojih 'kreativnih' jela.