Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Napravite krevet'

Ima li ona zaista recept za vječnu sreću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo jednostavni trikovi mogu vam pomoći da iz sivila utučenosti dobijete najviše od dana.

Nekoliko veoma jednostavnih savjeta za sreću dala je Gretchen Rubin. Razmišljajući o tome što može za sebe učiniti da bude sretnija, odlučila je to podijeliti i s drugima. Svoje je savjete objavila u knjizi 'Projekt sreća', a potom je uslijedio veliki uspjeh.

Pročitajte i ovo Elder - 1 sada je lakše Sjećate li se Eldera, bebe koja se ranije rodila zbog potresa? Sedmeročlana obitelj i dalje živi u kontejneru: "Bitno da nam je on preživio, za kuću ćemo lako" Ljiljana Kaliterna Lipovčan s Instituta za društvene znanosti Ivo Pilar Podaci novog istraživanja Je li Hrvatska država sretnih ljudi? "Nije nam sjajna ekonomska situacija, ali smo sretniji nego što mislimo"

Stanovnici pojedinih gradova toliko su oduševljeni ovim konceptom potrage za srećom da se okupljaju jednom tjedno na razgovorima o sreći.

Ovo su pravila koja je primjenjivala Gretchen:
- prestanite jesti šećer,
- počistite nered u ormarima,
- čitajte romane,
- poštujte rokove
- iskoristite trenutak

Njezino pravilo je da vanjski red vodi do unutrašnjeg mira i čitatelje upućuje na to da sve počinje s napravljenim krevetom.

Projekt sreća postao je međunarodni bestseler koji je bio najprodavaniji dvije godine. 'Sretniji ljudi su produktivniji, zanimljiviji drugima, uključeni u svjetske probleme, altruistični i zdraviji', navodi Gretchen.

'Jedan od najboljih načina da budete sretni jest da usrećite druge, a jedan od najboljih načina da usrećite druge jest da ste i sami sretni. Ništa od toga nije trivijalno. Pokušavati biti sretan je vrijedna potraga', kaže Gretchen.

'Moj je pristup da pišem iz vlastitog iskustva. Reagiram na svoje probleme i probleme koje mi čitatelji pošalju mailom', piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene