Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avanturizam na djelu

Je li za ovo potrebna hrabrost ili ludost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina penjača na stijene snimila je video od kojeg bi se mnogima moglo zavrtjeti u glavi. Oni tvrde da su u videu napravili najveću njihalicu na užetu na svijetu.

David Graham i pet njegovih prijatelja s pet različitih točaka na prirodnom stjenovitom luku objesili oko 40 metara užeta s visine tek nešto manje od 50 metara, kako bi napravili najveću ljuljačku. Potom su redom skakali te se nakon slobodnog pada od 40 metara zaljuljali ispod stijene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Adrenalin na najjače VIDEO Bungee jumping za pamćenje: Skočio na nagovor prijatelja, a onda je puklo uže - ''Bilo je jako visoko, pa sam zatvorio oči...'' Ilustracija Odluka suda Vraćaju se dva stoljeća unatrag: Jedna savezna država u SAD-u gotovo potpuno zabranjuje pobačaje

>> Ovo je najluđa vratolomija ikad!

Video je snimljen na stijeni Corona Arch u Moabu, u američkoj saveznoj državi Arizoni. 'Vrištite non-stop punih 20 sekundi', opisao je jedan avanturist iz navedene skupine, pokušavajući dočarati osjećaj.

Valja napomenuti da se ovdje radi o pravim profesionalcima, koji znaju što rade, kako ne bi došlo do neželjenih situacija. Ukoliko vidite nešto slično u prirodi i pomislite kako bi bilo dobro kopirati to što su Graham i njegova ekipa napravili - nemojte. neke stvari su ipak samo za gledanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene