Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na svjetskom natjecanju puštanja papirnatih zrakoplova, let od 20 sekundi je prava rijetkost, više od 25 sekundi je svjetska klasa, a trideset gotovo nedostižno.


Samo se jedan čovjek, japanski virtuoz u puštanju papirnatih aviona Takuo Toda, približio toj čarobnoj granici. On je u nedjelju postavio svjetski rekord u letu ručno izrađenih, papirnatih aviona umalo prešavši čarobnu granicu od 30 sekundi. Inženjer Toda čelni je čovjek japanske udruge 'origami zrakoplova'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dvojica alpinista odnijela lavina, jedan pao na drugom vrhu Slika nije dostupna Lana je 22-godišnjeg Japanca osvojila glasom – i stasom!

Puštajući deset centimetara dugi papirnati zrakoplov koji je sam dizajnirao, on je deset puta pokušao oboriti raniji rekord od 27.9 sekundi postavljen ranije ove godine u Hirošimi, no najduži let trajao je 'samo' 26.1 sekundu. No, to je i dalje najbolji rezultat za isključivo papirnate zrakoplove, jer je onaj od 27.9 sekundi postignut s avionom koji je na sebi imao ljepljive trake. (Hina)