Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erik Johansson

FOTO: Fotograf svoje mašte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ponekad mislim da to ima veze sa mojim uvrnutim umom', rekao je Erik Johansson, čovjek čiji su radovi obišli svijet, a njegove 'photoshoparije' vjerojatno znate s 'forwarduša'.

Erik Johansson kaže kako je sve počelo vrlo davno kao hobby kada je dobio svoj prvi digitalni fotoaparat. 'Učinilo mi se zabavno što mogu mijenjati fotografiju na različite načine. Razvio sam svoj stil i počeo raditi sve ozbiljnije manipulacije. Ono što me tjeralo dalje je razmišljanje da je stvarnost ponekad jako dosadna i zato je volim mijenjati. Ja sam zapravo fotograf svoje mašte', kaže Johansson.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Majstor od Photoshopa Toliko duhovito vrijeđa i zafrkava ljude da se nove žrtve same javljaju Slika nije dostupna A najbolji su prijatelji Svaka podvala osveta je za neku prošlu: 'Drogirao me je. To je zločin! Mogu te tužiti!'

Na pitanje što ga inspirira kaže da ideje jednostavno izlaze iz njega. 'Ponekad mislim da to ima veze sa mojim uvrnutim umom. Nalazim inspiraciju kroz umjetnike kao što su M.C. Escher i Salvador Dali dok sam fasciniran nepravilnim oblicima', rekao je Johansson te napominje da od opreme koristi Canon EOS 5d mark II, najčešće 24-70/2,8L objektiv. Za osvjetljavanje tu su Elinchrome bljeskalice, a retušira Photoshopom. Izložbu je imao u Švedskoj, a priprema ih još nekoliko.

Cijeli intervju s Erikom Johansson možete pročitati na cahayabox.net.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene