Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubav ne bira vrijeme ni mjesto, pa se često događa i na poslu gdje se većina kolegica i kolega upušta u veze koje nisu samo poslovne ili prijateljske, pokazuju rezultati istraživanja koje je na 600 ispitanika proveo portal MojPosao.


Većina od 82 posto ispitanika priznala je upletenost u ljubavnu vezu na poslu, koja je prosječno trajala godinu dana i devet mjeseci.

Vezani članci Slika nije dostupna Gdje ima lima, ima i vatre: Muškarac obljubio Porsche Slika nije dostupna Biste li platile 18.000 kuna za spoj i seks? Ona jest i opet bi

Ispitanici svih dobnih skupina u podjednakoj su se mjeri upuštali u ljubavne veze na radnom mjestu, pri čemu su se oni sa srednjom stručnom spremom u nešto većoj mjeri upuštali u veze nego ispitanici s višom i visokom stručnom spremom.

Od ispitanika koji su priznali da su na radnom mjestu imali nešto više od prijateljskog ili poslovnog odnosa, njih 46 posto priznaje da se radilo o ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Žene za ozbiljne veze, muškarci za seks

Malo više od petine ispitanika (24 posto) imalo je isključivo seksualni odnos s osobom s posla, dok ih je 16 posto samo bezazleno koketiralo. Uzajamni platonski odnosno doživjelo je 14 posto ispitanika.

Žene se na poslu češće upuštaju u ozbiljnu vezu (52 posto žena i 37 posto muškaraca), dok se muškarci češće upuštaju u isključivo seksualne odnose (28 posto muškaraca i 22 posto žena).

Ako dođete do pete faze na dobrom ste putu!

Ispitanici s visokom stručnom spremom u većoj mjeri od ostalih ispitanika imaju ozbiljnu ljubavnu vezu (52 posto), dok ispitanici s višom stručnom spremom češće nego drugi imaju odnos baziran isključivo na seksu (31 posto).

Većina ispitanika je neki oblik ljubavnog odnosa s osobom s posla imala upravo s kolegom (81 posto). Njih 21 posto imalo je vezu s nadređenom osobom, dok je svega 9 posto ispitanika bilo u vezi s podređenom osobom.

Kada je u pitanju skrivanje ljubavne veze na poslu, 33 posto ispitanika uspješno je sakrilo svoju vezu od ostalih kolega, nije je uspjelo sakriti 42 posto, a 19 posto ih nije ni pokušalo sakriti. Svega 6 posto ispitanika navodi da su rekli kolegama za svoju ljubavnu vezu, ali su je skrivali od nadređenog.

Seks u uredu, spremištu i toaletu

Kada je u pitanju seks na radnom mjestu, 26 posto ispitanika imalo je seksualne odnose u prostorima tvrtke u kojoj rade. Njih 50 posto prakticiralo je seks u svom uredu, 31 posto seksalo se u spremištu, a 30 posto u toaletu. U tuđem uredu seksualne odnose je imalo 16 posto ispitanika, a 25 posto u sobi za sastanke.

Više muškaraca (34 posto) nego žena (22 posto) priznalo je da su imali seksualne odnose u prostorima tvrtke u kojoj rade.

Od ispitanika koji su imali vezu na poslu 45 posto tvrdi da veza nije utjecala na njihovo obavljanje radnih zadataka, dok ih 43 posto kaže kako je veza, dapače, pozitivno utjecala jer im je dala novi poticaj za rad.

Da je veza imala negativan utjecaj na koncentraciju priznaje 11 posto ispitanika koji objašnjavaju da su imali problema sa suzdržavanjem i maštanjem.

Veza s kolegom ili kolegicom manje utječe na muškarce nego na žene - 52 posto muškaraca izjavilo je da veza na poslu nije utjecala na njihovo obavljanje radnih zadataka, dok je isto izjavilo 41 posto žena.
Malo veza na poslu završava brakom

Brakom je ljubav s posla okrunilo tek 16 posto ispitanika, 54 posto ih je prekinulo vezu, dok je 30 posto još u vezi s osobom s posla.

Svega 10 posto ispitanika izjavilo je da im je na poslu zabranjeno izlaženje s kolegama, dok njih 73 posto navodi da nemaju takvu zabranu.

Bez obzira na veličinu, tvrtke rijetko imaju odredbu o zabrani izlaženja s kolegama. Odredbu o zabrani (bilo formalnu, bilo neformalnu) ima 12 posto velikih, te po 10 posto srednjih i malih tvrtki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook