Foto: PR
Foto: PR

U sklopu svečanog otvorenja Prvenstva Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. koje se u Sesvetama održalo 24. i 25. rujna, predstavljeno je novo vanjsko jahalište udruge Krila-terapijsko jahanje.


- U Sesvetama svečano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom
 

- U sklopu projekta spajalica INA je pokrenula akciju „Dodajmo još jedno pero u njihova Krila“ i s partnerima izgradila novo vanjsko jahalište udruge Krila, domaćina prvenstva

U sklopu svečanog otvorenja Prvenstva Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom 2016. koje se u Sesvetama održalo 24. i 25. rujna, predstavljeno je novo vanjsko jahalište udruge Krila-terapijsko jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, koja je domaćin prvenstva.

Prostore u Sesvetama, kojima se od listopada 2015. godine koristi Udruga Krila-terapijsko jahanje, ustupila je INA u okviru projekta spajalica, a u lipnju ove godine INA je s partnerima pokrenula akciju „Dodajmo još jedno pero u njihova Krila“ s ciljem izgradnje novog vanjskog jahališta kako bi Udruzi osigurala bolje uvjete za njihov rad s korisnicima.

Prisutnima je projekt predstavio g. Davor Mayer, član Uprave Ine: “Prije dvije godine u Ini odlučili smo prazne prostore kompanije dati na korištenje zajednici, prošle godine u našu zgradu u Medulićevoj i u prostor u Sesvetama uselili su se prvi stanari u sklopu projekta spajalica, a danas smo predstavili još jedan rezultat projekta u koji smo ovog puta uključili i čitav niz naših partnerskih tvrtki: novo vanjsko jahalište na dobrobit udruge Krila i svih njihovih korisnika. Osobito nam je zadovoljstvo što su se naši partneri spremno odazvali i uključili u realizaciju projekta te im ovim putem zahvaljujem na društveno odgovornom angažmanu“. Povodom završetka projekta, INA je udruzi Krila dodijelila i simboličnu donaciju u iznosu od 15 tisuća kuna.

Tom prigodom Saša Tuksar, predsjednik udruge Krila, zahvalio je Ini i partnerima uključenima u inicijativu: „Sretan sam i ponosan što INA ulaže u zajednicu na mnogo načina, a jedan od njih je i izgradnja novog vanjskog igrališta s tribinama, što predstavlja nemjerljivu vrijednost za naš rehabilitacijski program koju bez Ine i njenih partnera ne bismo mogli doseći“.

Radovi na izgradnji jahališta trajali su od lipnja do rujna, a na projektu su uz Inu sudjelovali Inini partneri: STSI – Integrirani tehnički servisi, ATALIAN Global services Croatia, Arđent, Elektrocentar Petek, Flamma sustavi, Graditelj svratišta, Graditeljstvo Polančec, ING-GRAD i MK-MONTLIM čijim su predstavnicima uručene zahvalnice.
U projekt se uključio i INA Klub volontera koji je krajem kolovoza i početkom rujna organizirao četverodnevnu volontersku akciju bojanja ograde vanjskog jahališta.


Projekt spajalica dio je šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu 2014. godine. U sklopu Ininog društveno odgovornog rada, INA je odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije ustupila na korištenje udrugama koje su svojim radom nastavile doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice.

Udruga Krila-terapijsko jahanje, udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, je nevladina, nestranačka, neprofitna dobrotvorna udruga građana osnovana radi ispunjenja zdravstvenih, socijalnih, odgojno-obrazovnih, kulturnih, ekoloških i humanitarnih ciljeva i uvjerenja neposredno vezanih uz pomoć osobama s cerebralnom i dječjom paralizom (posebno djeci i mladima), a posredno svim osobama s invaliditetom te zaštite njihovih ljudskih prava i sloboda.

Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom održava se u organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, a ove godine domaćin je prvenstva udruga Krila-terapijsko jahanje. Pravo nastupa u Utakmici u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom imaju svi natjecatelji koji su uredno registrirani u Uredu HKS-a prema kategoriji koja im je dodijeljena od strane ovlaštenog kategorizatora.