Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INA INDUSTRIJA NAFTE D.D.

INA provodi veliku akciju pošumljavanja

PR
PR
Kao društveno odgovorna kompanija, INA provodi akciju pošumljavanja opožarenih dijelova s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite protiv požara i očuvanju okoliša.

 

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Slika nije dostupna Svibanj - mjesec zaštite od požara Vatra progutala imovinu vrijednu više od 74 milijuna kuna

Danas je u Zvjezdanom selu Mosor započela velika akcija pošumljavanja u koju INA provodi u suradnji s Hrvatskim šumama i dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita u Zvjezdanom selu Mosor blizu Žrnovnice. Akcija će trajati oko tjedan dana, a opožareno područje bit će pošumljeno s 750 sadnica čempresa, crnog i primorskog bora. Uz Hrvatske šume, DVD Žrnovnica, DVD Slatine, DVD Split i INA Klub volontera, u akciji sudjeluju i mladi pripadnici DVD-ova Šibensko-kninske županije kojima je INA početkom godine donacijom pomogla u plaćanju troškova prijevoza do vatrogasne škole koju su upisali kako bi se mogli profesionalno baviti vatrogastvom. Ovom prigodom, dobrovoljnim društvima Vatrogasne zajednice grada Splita INA je uručila donaciju od sveukupno 10.000 kuna.

Tajnik Vatrogasne zajednice Grada Splita i zapovjednik DVD Žrnovnica G. Milan Barbarić tom je prilikom je izjavio: „Zahvaljujemo Ini na hvalevrijednoj akciji koju je pokrenula u okolici našeg mjesta i grada te kojom će se na ovaj način oplemeniti požarom uništena vegetacija. Također, zahvaljujemo na potpori ukazanoj Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koju ćemo iskoristiti u okviru svojih redovnih aktivnosti."

Upravitelj šumarije Split g. Ante Taraš također je zahvalio Ini što zajedno s njima brine o očuvanju okoliša: „Šume na kršu ugrožene su uslijed šumskih požara, najčešće uzrokovanih ljudskom nepažnjom, i zahtijevaju ulaganje golemih sredstava u prevenciju i zaštitu. Bez šume nema ni čistog zraka ni čiste vode, a osobito nam je važna na kršu radi zaštite tla od erozija i bujica. Pozdravljamo Ininu inicijativu jer smatramo kako društveno odgovorne kompanije na taj način pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma.“

„U Ini aktivno provodimo mjere zaštite od požara, ali također donacijama i raznim akcijama sudjelujemo i u unapređenju stanja zaštite od požara i vatrogastva u cjelini. Ovu akciju pošumljavanja provodimo u želji da pomognemo našim hrabrim vatrogascima, a drago mi je napomenuti kako se i javnost uključila u ovu akciju na društvenim mrežama putem Inine aplikacije u kojoj su od kolovoza imali priliku svojim klikom virtualno posaditi jednu sadnicu. Hvala svima koji su se odazvali, siguran sam da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti boljoj i zelenijoj Hrvatskoj te da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako dobru suradnju“, zaključio je g. Ivica Serdarević, direktor maloprodajne Regije Split u Ini.

Zadnje dvije sezone požara rezultirale su rekordnim brojem požara i suša u Hrvatskoj pa je stoga nužno pomoći u rješavanju tog problema i sudjelovati u osposobljavanju države za obranu od požara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene