Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineska milijunašica Yu Youzhen radi kao čistačica na ulici, jer, kaže, ne želi se ulijeniti.


Yu Youzhen, 54-godišnja kineska milijunašica čisti ulice. Njoj je država za zemljište koje im je prodala, isplatila 10 milijuna yuana, odnosno oko 1,2 milijuna eura, ali umjesto da živi luksuznim životom, ona je nastavila raditi, piše Mirror.

Vezani članci Slika nije dostupna U svakom gradu odlučila je spavati s drugim muškarcem Slika nije dostupna Tjedan dana nije izlazila iz restorana - Jela je krilca i pomfrit

Radišna Yu kaže da ne želi dati loš primjer svojoj djeci. 'Tu se ne radi samo o plaći. Zbog rada sam fokusirana. Lijenost povećava mogućnost svakakvih loših navika. Svojoj djeci želim biti uzor. Ne želim besposleno sjediti i tako potrošiti svoje bogatstvo', kaže Yu.

VIDEO Eurojackpot od 132 MILIJUNA kuna uplaćen u Hrvatskoj!

Njezina neobična priča počela je prije pet godina, kada je Vlada kupila zemlju njezine obitelji. Tim je novcem kupila 21 nekretninu te od rente zarađuje veliko bogatstvo.

Šest dana u tjednu budi se u tri ujutro i odlazi čistiti ulice Wuhana. Njezin šef kaže da u 14 godina koliko radi za firmu nikada nije zakasnila na posao te je izostala ukupno samo tri dana kako bi otišla na pogreb svog oca i svekrve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook