Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Težak život

I medvjed Knut je žrtva mobinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji medvjedić na svijetu, zvijezda berlinskog zoološkog vrta, žrtva je mobinga.

Berlinskom medvjediću Knutu slava u životu nije pomogla, naprotiv, ostali medvjedi ga svako malo fizički napadnu. Riječ je 21-godišnjoj Nancy i 24-godišnjoj Tosci i Katjuschi. Knut zbopg njih većinu vremena provodi stisnut u kutu i ponekad doslovno dršće od straha, javlja Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi Slika nije dostupna Knut proslavio prvi rođendan

>> Pronađen mrtav čuvar medvjedića Knuta

Knut je prebačen u ograđen prostor sa ženkama u cilju dobivanja potomaka, no umjesto idiile, cure su se doslovno urotile protiv mužjaka i na svaki pokušaj približavanja reagiraju krajnje agresivno.

Možda je razlog činjenica je da su Knutu samo četiri godina i da teži samo 270 kilograma te je prema iskusnijim medvjedicama još pravo dijete. Stručnjacii nagađaju da Knut možda ima problema s komunikacijaom iz razloga što ga je odgojio jedan djelatnik Zoološkog vrta nakon što ga je majka ostavila. Bez obzira na razlog Knut sad svoje dane provodi na maloj površini dvorišta koje su mu medvjedice prepustile i ne smije se pomaknuti.

Uprava zoološkog vrta razmišlja da ga premjeste u kavez s mlađom ženkom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene