Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HUAWEI

Huawei AppGallery nezaustavljivo raste: Najvažnije lokalne aplikacije već su tamo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Huawei je 2018. godine globalno predstavio svoju trgovinu aplikacija AppGallery koja je u nevjerojatno kratkom roku postala itekako relevantna. Naime, riječ je o trećoj najvećoj trgovini aplikacija na svijetu koja raste iz dana u dan. Kompanija velike napore ulaže u razvoj AppGallery trgovine na globalnoj razini, ali i lokalno, što je rezultiralo činjenicom da u njoj već sada možete pronaći brojne lokalne servise i popularne aplikacije.

 Prema posljednjim brojkama, AppGallery trenutno ima preko 490 milijuna mjesečno aktivnih korisnika širom svijeta, a dostupan je u 170 zemalja na 78 jezika. Rad s developerima uvijek je važan, a u kontekstu razvoja vlastite platforme za distribuciju definitivno je jedan od ključnih faktora za uspjeh. Huawei i na tom polju bilježi vrhunske rezultate, na njihovu je HMS platformu registrirano preko 1,4 milijuna developera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAKO SE OSJEĆATE? Provjerite zdravstveno stanje s Huawei Watch GT 2 Pro pametnim satom Slika nije dostupna HUAWEI Audio knjige sve su popularniji, moderan način "čitanja"

Naš poznati poduzetnik i investitor Davorin Štetner već godinama prati zbivanja oko Huaweija, a kao dugogodišnji korisnik njihovih uređaja, iz prve ruke može potvrditi koliki napredak kompanija ostvaruje na području potrošačke elektronike. Osim što je na čelu Kreator grupe koja se sastoji od nekoliko kompanija i projekata, Štetner se tijekom godina istaknuo na području investicija, a trenutno je i aktualni predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE.

 

„Rast AppGallery-a je upravo impresivan! Nevjerojatno je vidjeti kako se Huawei u kratkom vremenu organizirao te započeo strelovit uspon među korisnicima aplikacija. Takva zastupljenost rezultat je rada s developerima aplikacija te je očito pogođena prava sinergija. Huawei godinama pokazuje da cilja na sam vrh, a kontinuirani rast zastupljenosti to i pokazuje“, ističe Davorin Štetner, poznati poduzetnik i investitor.

Upravo je razvoj lokalnih aplikacija nešto na što su u Huaweiju posebno ponosni, a nove domaće aplikacije u AppGallery pristižu iz dana u dan. Nedavno je u AppGallery stigao i mPretinac pomoću kojeg građani mogu čitati sve poruke javnih službi. U AppGallery trgovini su dostupne i aplikacije najvećih banaka – PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a, a tu su i napredne aplikacije za bankarenje Keks Pay i George.

„Ono što je najbitnije za lokalno tržište je i prisutnost lokalnih aplikacija najvažnijih institucija, poput primjerice banaka. Osobno ne mogu zamisliti dan bez barem desetak spajanja na svoj Erste mBanking koji je povezan sa svim mojim tvrtkama tako da na jednome mjestu imam sve. Veseli me svakodnevni rast lokalnih aplikacija što znači sve više mogućnosti koje mi zaista olakšavaju život“, dodaje Štetner.

Osim bankarskih aplikacija, sve se važnijim pokazuju one vezane uz lokalne servise, kao što su taksi prijevoz ili dostava hrane. AppGallery i tu ima što za ponuditi, u trgovini se mogu preuzeti aplikacije za prijevoz kao što su Bolt ili Cammeo, a hranu iz omiljenih restorana naručit ćete preko Pauze ili Wolta.

Iz Huaweijeve trgovine nisu izostale ni aplikacije medija, telekom operatera, a tu su i Croatia osiguranje, HAC ENC, mHepi, HRT Meteo, Multiplus card, Hrvatska pošta, izbora ne manjka. Osim dosezanja većeg broja korisnika, uvrštavanjem u AppGallery, vlasnicima aplikacija i developerima se otvara i marketinški potencijal kroz ostvarivanje dodatnih prihoda od oglašavanja.

Tijekom godina je Davorin Štetner postao poznat kao osoba koja zna dobro prepoznati poslovne prilike, a lokalnim se developerima upravo velika prilika otvara lansiranjem svojih aplikacija u AppGallery trgovinu.

„AppGallery je zaista velika prilika za developere i izdavače aplikacija. I sam sam investirao u nekoliko aplikacija te znam kolika je važnost pokriti što više tržišta. Po meni sve mudre izdavačke kuće moraju planirati i aplikacije za AppGallery. Moj Kreator TV je upravo u izradi prve aplikacije te smo krenuli s produkcijom aplikacije za AppGallery“, dodaje Davorin Štetner.

Huawei je nedavno predstavio i posebno dizajnirani promotivni paket na svojoj platformi za distribuciju mobilnih aplikacija kako bi tvrtkama i developerima otvorio niz pogodnosti. Pogodnosti uključuju istaknuto pozicioniranje na kartici ‘Zbirke’ AppGallerya, natpise na početnoj stranici i besplatno oglašavanje u vrijednosti do 2.500 eura. Tvrtke i pružatelji sadržaja mogu se prijaviti u bilo kojem trenutku do 31. prosinca, čime si otvaraju priliku za akviziranje 36 milijuna mjesečno aktivnih korisnika AppGalleryja u Europi.

Još jedna popularna kategorija aplikacija koje se trenutno razvijaju su digitalne knjižare s audioknjigama, a u AppGallery-ju možete pronaći domaći Book&Zvook, dok roditelji mogu personalizirati priče s imenom vlastitog djeteta uz lokalnu aplikaciju Pričalica.

Za Huaweijevu 1+8+N filozofiju nužno je razviti kvalitetan izbor aplikacija koje će omogućiti pametni ekosustav različitih uređaja unutar istog sučelja. Uz kontinuiranu suradnju s najboljim svjetskim i lokalnim developerima i rastuću trgovinu aplikacija, može se reći da su na pravom putu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene