PR
PR

Dugi niz godina na hrvatskom tržištu postoji problem internetskih ilegalnih priređivača zbog kojih milijarde kuna odlaze izvan Hrvatske, a što je direktno gubitak za Državni proračun.


  Hrvatska Lutrija, kao i Hrvatska udruga za igre na sreću, upozoravala je kako na tržištu posluju internetski ilegalni priređivači koji u Hrvatskoj nemaju pravo priređivanja klađenja, niti državi plaćaju naknade propisane Zakonom o igrama na sreću. Ne plaćaju poreze niti ikakve druge obveze prema državi za razliku od domaćih priređivača koji pak poštuju sve zakonske propise.

Vezani članci Hrvatska lutrija, ilustracija Provjerite listiće: Sretniku iz malog mjesta odlazi čak 400.000 kuna Obavijest Zaposlenici kladionica očajni: Napisali upozorenje jer više ne mogu na kraj s mušterijama

„Izuzetno smo zadovoljni zbog nedavne odluke ministra Zdravka Marića i podržavamo mjere koje je donijelo Ministarstvo financija-Porezna uprava, a kojima se zabranjuje odnosno blokira rad 22 ilegalne internetske kladionice. Sretni smo da je država poduzela prve korake u smislu zaštitite domaćih priređivača igara na sreću“ – rekao je predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije gospodin Mario Musa.

Domaći priređivači godišnje u Državni proračun ukupno uplate oko milijardu kuna, a značajan dio prihoda kako od koncesijskih naknada tako i od naplaćenog poreza, koristi se za financiranje humanitarnih, sportskih, kulturnih i sličnih organizacija. Hrvatska Lutrija je za ove namjene u 2018. uplatila 92,09 milijuna kuna, a očekuje se kako će se zbog nemogućnosti igranja na ilegalnim stranicama, povećati promet od igara na sreću, a samim time i uplate u Državni proračun.