Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isla de las Munecas

Jeziva destinacija: 'Ukleti' otok osakaćenih lutaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volite gledati horore? Želite jedan i proživjeti? Sada imate priliku. Naime, na tamnom i jezivom otoku blizu glavnog meksičkog grada nalazi se jedna od najjezivija i najčudnijih turističkih destinacija.

Otok lutaka ili 'Isla de las Munecas' u Xochimicu posvećen je izgubljenoj duši jedne djevojčice, čiji je život prerano završio. No, ovaj tužan otok se pretvorio u atrakciju za brojne turiste. Na otoku se nalazi stotinu osakaćenih lutaka, a nalazi se na brojnim kanalima. Lutke izgledaju strašno čak i po danu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Natour Alpe Adria Cappelli: Zajednička turistička promocija Hrvatske i Slovenije važna za bolju globalnu vidljivost Slika nije dostupna Nema nas svijet BRAVO ZAGREB! Hrvatska metropola proglašena najboljom božićnom destinacijom!

>> U napušteno selo žele dovesti Holywood i snimati horor filmove

Prije nekih 50 godina jedini stanovnik otoka, Julian Santana, pronašao je tijelo utopljenog djeteta. Viđeni prizor ga je progonio, pa kada je vidio lutku kako luta kanalima, objesio ju je na drvo, kako bi zadovoljio djevojčicu. Na taj način je htio zaštiti otok od daljnjeg zla, piše Weburbanist. No, nije sve stalo samo na jednoj lutki. Kad bi u kanalu vidio neku lutku ili njezin dio, upecao bi je i stavio na drvo. Potragu za osakaćenim lutkama nastavio je i izvan otoka, kopajući po smeću. Kasnije je čak počeo mijenjati uzgojeno voće i povrće za lutke.

Vjeruje se da je poludio i počeo vjerovati kako su lutke prava djeca, koju on spašava. Život je završio 2001. godine kada se i sam utopio u kanalu, baš kao i djevojčica, čija ga je smrt progonila otkad ju je pronašao. U okolici otoka kruži legenda kako su se lutke udružile i ubile starca. Članovi njegove obitelji danas upravljaju otokom, kojeg su pretvorili u popularnu turističku destinaciju. Lutke se sada nalaze u još gorem stanju nego ranije, zbog posljedica vremena i brojnih insekata na otoku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene